ACSI FreeLife

Menu

Primeur: Morelo Empire Liner camper

Camperspecialist Morelo pakt uit met een nieuw topmodel onder de naam Empire Liner. De naam doet denken aan een keizerrijk. Met zoveel ruimte en luxe voel je je waarschijnlijk ook een ware keizer. Tijd voor een kennismaking.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
Morelo Empire Liner interieur 3

Het nieuwe vlaggenschip van Morelo is de majestueuze Empire Liner. De camper imponeert meteen al van buiten met zijn grootte (gigantisch) en strakke lijnen, maar de ware krachten bevinden zich binnen. De prijs ligt op het niveau van een degelijk rijtjeshuis in de stad. Qua luxe en comfort ligt Morelo’s nieuwste topmodel eerder op het niveau van een exclusief penthouse van de rich and famous.

Modern van Morelo

Van buiten oogt de Morelo Empire Liner uitermate modern. Voorin springt vooral de machtige radiator in het oog. Opzij pakt Morelo uit met geraffineerde, bijna onzichtbaar geïntegreerde serviceluiken met Omnibus-techniek, die toegang verlenen tot de 48 centimeter hoge dubbele bodem. Ter hoogte van je hoofd loopt een zwarte band waarin de vlakke zijramen van echt en uiterst krasvrij glas zijn verwerkt. De zijwanden zelf zijn met een dikte van vijftig millimeter zeer goed geïsoleerd.

Ook van binnen is de Empire Line een toonbeeld van verfijning. Het interieur is opgebouwd volgens het zogenaamde Sensual Purity-concept. Hoogwaardige en perfect op elkaar afgestemde materialen prikkelen zowel je ogen als je tastzin. In de toiletruimte maakt Morelo gebruik van echt steen en echt glas (voor de douchedeuren), de wasbak en het aanrecht zijn gegoten uit mineraal materiaal met de uitstraling van natuursteen. Ook heel fraai: de lichte kleppen van de kastjes hebben een diepe, bijna driedimensionale glans. Hoogstmoderne, dimbare lichtstrips en spots lichten het interieur heel mooi uit.

Vijfsterren slaapcomfort

De slaapkamer van de Empire Liner zou niet misstaan in een vijfsterrenhotel. Een speciaal water-gelmatras zorgt voor optimaal slaapcomfort. Het grote dakraam geeft een mooi uitzicht op de sterrenhemel. Voorin kan desgewenst een hefbed van 210 x 133 centimeter worden ingebouwd. Niet overdreven breed, wel opvallend lang.

De cabinestoelen zijn draaibaar en maken deel uit van de zitgroep, die je gezien de riante verhoudingen gerust ‘de salon’ zou kunnen noemen. Net als bij het optionele hefbed maakt de voertuigbreedte van 250 centimeter hier een groot verschil.

450 liter watervoorraad

De Empire Liner grossiert niet alleen in pracht en praal, ook technisch gezien is de camper van alle luxe voorzien. Wat te denken van een gastank van 120 liter, een lithium-ion-accu van 360 Ah en een omvormer van 3000 watt? Of een schoonwatertank van maar liefst 450 liter? Dat is zelfs voor een liner een gigantische watervoorraad. Vanzelfsprekend zijn alle tanks beschermd tegen vorst.

Het interieur wordt zoals je in deze klasse mag verwachten op temperatuur gebracht met een warmwaterverwarming. Dankzij het gescheiden regelsysteem zijn de slaapkamer, toiletruimte, garage en vloer apart te verwarmen.

Serieuze lengte

De kortste Empire Liner is 8,99 meter lang. De 100 GB van de foto’s overstijgt de 10 meter. Deze serieuze lengte maakt een verborgen feature mogelijk: een heuse garage voor een Smart. De garageklep is bijna onzichtbaar in de achterwand van de camper geïntegreerd. Liever een iets grotere Fiat 500 of Mini Cooper mee op reis? Informeer dan zeker naar de nóg langere 110-modellen van de Empire Liner. Alle modellen zijn leverbaar met ofwel de Iveco Eurocargo als basisvoertuig (vanaf 279 pk), ofwel de Mercedes Atego (vanaf 299 pk). De Iveco’s zijn zo’n € 25.000 goedkoper dan de Mercedes-modellen.

In Nederland is Haffkamp dealer van Morelo campers en in België kun je bij Dicar terecht voor meer informatie.

Bron: MPS, tekst:  Dominic Vierneisel, foto’s: Uli Regenscheit, fabrikant

Praat mee

Praat mee: Primeur: Morelo Empire Liner camper

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht