ACSI FreeLife

Menu

Dit zijn de nieuwe campers en caravans van Kabe

De Zweedse fabrikant Kabe brengt voor modeljaar 2023 een nieuwe serie halfintegraal-campers met de toepasselijke naam Novum op de markt. Daarnaast komen er ook twee nieuwe caravanmodellen. ACSI FreeLife maakte tijdens de Caravan Salon Düsseldorf alvast kennis met deze debutanten.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Kabe Novum 2023

Met de Novum brengt Kabe het totaal aantal camperseries op vijf. De Novum neemt qua prijsklasse in het Kabe-aanbod de plek in tussen de de goedkoopste Van- en de Royal-halfintegraal-serie. De nieuwkomer heeft een 170 pk sterke Mercedes met Al-Ko chassis als basis en kenmerkt zich door een relatief laag gewicht.

Geen BE-rijbewijs nodig

De lichtste van de drie Novum-campers weegt rijklaar 3.020 kilogram en mag net als de andere Novum-modellen tot 3.500 kilogram worden beladen, waardoor je dus geen BE-rijbewijs nodig hebt. De Novum is 7,45 meter lang en is voorzien van alle luxe en gemak die je van een hoogwaardig merk als Kabe mag verwachten zoals vloeistofverwarming van het merk Alde, royale bedden en een centraal bedieningsysteem (Kabe Smart Level).

Instapserie Estate breidt uit

In de nieuwe Kabe-serie heb je keuze uit drie verschillende indelingen met een frans bed, twee enkele bedden en de toiletruimte achterin of in het midden. De Novum staat bij de Nederlandse Kabe-dealers in de showroom met een prijskaartje vanaf € 172.130.

Bij de vakantietweewielers van Kabe breidt de Estate-reeks uit met twee modellen. De nieuwe Estate 470 GLE (vanaf € 39.785) is met 6,87 meter samen met de 470 XL de kleinste Kabe-caravan. In plaats van een tweepersoonsbed in de 470 XL heeft de GLE enkele bedden. De andere nieuwe Estate is de 780 B GXL (vanaf € 36.730), een 9,35 meter lange tandemasser.

In hoogte elektrisch verstelbare televisie

De Royal 600 CXL KS (vanf € 70.595) met nieuwe hoekkeuken en een ruime zithoek en de Imperial 600 CXL KS (vanaf € 79.135) vormen de andere nieuwkomers. De zitbank van Royal 600 CXL KS die met zijn rug naar de keuken staat, heeft in de rugleuningen een in hoogte elektrisch verstelbare televisie, die gemakkelijk kan worden verborgen wanneer hij niet wordt gebruikt.

Praat mee

Praat mee: Dit zijn de nieuwe campers en caravans van Kabe

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht