ACSI FreeLife

Menu

Nieuw topmodel van Hymer

De B-Klasse MasterLine is het nieuwe topmodel van Hymer. Speciaal voor de Nederlandse pers werden er twee modellen vanuit Duitsland naar de Gelderse Caravancentrale in Barneveld gereden, waar ACSI FreeLife alvast een kijkje mocht nemen.

Auteur
Timo de Boer
Datum
ReactiesReageer
Hymer BKlasse Masterline

De B-Klasse MasterLine is een doorontwikkeling van de B-MC en B-SL modellen van Hymer. Een Mercedes-Benz Sprinter chassis vormt de basis van de nieuwe camper. Het innovatieve Super-Light-Chassis met vlakke bodem zorgt voor meer rijstabiliteit en comfort door onafhankelijke wielophanging. Onder de motorkap zit standaard een Mercedes 414 CDI motor, goed voor 105 kW/143 pk. Optioneel kun je kiezen voor een 418 CDI die 177 pk levert. Tot de standaard rij-assistentiesystemen behoren onder andere een zijwindassistent én actieve remassistent die je helpen op het juiste spoor te blijven zodat je veilig je bestemming bereikt en weer thuiskomt. Niet standaard is een actieve afstandsassistent, maar dit behoort wel tot de opties. Net als een elektronische handrem. Het 3D gevormde front geeft de camper een sportieve look.

Slaapcomfort van thuis

De Hymermobil B-Klasse MasterLine is verkrijgbaar in een indeling van 780 en 790. Beide modellen zijn 7,89 meter lang, 2,35 meter breed, hebben en stahoogte van 198 centimeter en bieden slaapruimte aan zo’n 4 tot 5 personen. De slaapkamer van de 780 biedt twee zeer comfortabele éénpersoonsbedden met een lengte van meer dan 2 meter en een breedte van 89 centimeter, die kunnen worden omgezet in één groot ligvlak. De 790 heeft een in hoogte verstelbaar queensbed met een ligoppervlak van 200 tot 156 centimeter en biedt daarmee het slaapcomfort van thuis.

Hybride kookplaat

Ook qua badkamer en keuken hoeft je niet in te leveren op comfort. Met een groot werkoppervlak in de keuken en een hybride kookplaat die gas- en inductie combineert kun je je op culinair gebied flink uitleven. Leuk detail is de Dometic koelkast met een deur die naar twee kanten open kan.

Zonder sleutel naar binnen

Andere noemenswaardige details van de camper zijn de 36 centimeter hoge dubbele multibodem met doorlaadfunctie. Inclusief traploze vloer in het woongedeelte voor meer opbergruimte en een betere isolatie die de integraal ook perfect maakt voor gebruik in de winter. 180 liter vers water- en 150 liter vuilwatertank. Keyless start- en entreesysteem waardoor je niet alleen geen sleutel nodig hebt om te starten, maar ook niet om binnen te komen.

Meer in ACSI FreeLife

De B-Klasse MasterLine is het beste van het beste wat Hymer op dit moment te bieden heeft. Aan dit topmodel hangt een prijskaartje van € 121.340.  Meer over de camper lees je in ACSI FreeLife 4 die 16 mei in de winkel ligt. En maak alvast voor juni een afspraak bij de dealer om de integraal in het echt te gaan bekijken.

Praat mee

Praat mee: Nieuw topmodel van Hymer

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht