ACSI FreeLife

Menu

Nieuw: slide-out voor campers

Alko en Hymer zijn bezig met de ontwikkeling van een lichte en betaalbare slide-out. De droom van meer ruimte wordt dan ook voor campers in het middensegment waargemaakt.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
2
2
ReactiesPraat mee

Bij de grote luxueuze motorhomes van Amerikaanse of Duitse herkomst zijn slide-outs al heel gebruikelijk. Maar ook bezitters van een kleinere camper wensen zich meer ruimte in het woongedeelte door een druk op de knop. Daarvoor is de huidige techniek nog niet geschikt, te zwaar en te duur. Dat moet anders worden.

Slide-out voor lagere prijsklassen

Alko heeft een systeem ontwikkeld dat een slide-out mogelijk maakt voor campers in lagere prijs- en gewichtsklassen. En waarbij het geen € 40.000 gaat kosten, maar circa € 4000. Zo kan de ruimtelijke droom ook voor campers in het middensegment waargemaakt worden. Een sensatie.

Het gewicht vormt het breekpunt. Het is nog de vraag of de ontwikkelaars dit zo ver kunnen drukken dat het past binnen de klasse tot 3500 kilogram. Maar ook voor de gewichtsklassen tot 4200 respectievelijk 5000 kilogram zou een betaalbare slide-out een novum zijn.

Voor de onderdelen van de zogeheten in-wall-slide-outs indiceert Alko een gewicht van slechts circa 10 kilogram. Het gaat dan om de versterking in de wand van de camper, een elektromotor met tandradaandrijving en het frame voor de erker waarom het draait, maar waarvan het gewicht nog niet is vastgesteld. Verder zijn er nog afdichtingen die de slide-out waterproof moeten maken.

Input van camperaars

Voor het ontwerp van het prototype is om input gevraagd van bijvoorbeeld lezers van het Duitse campermagazine Promobil. Voor het eigen ontwerp kun je kiezen tussen slide-outs van verschillende breedte. Waar je je erker wilt plaatsen – achterin of aan een zijkant van de camper – wordt aan je eigen creativiteit overgelaten. Dat geldt ook voor het deel van het interieur dat je erin wilt onderbrengen.

Je hebt een maximale uitbouwlengte van 70 centimeter en een maximale uitbouwhoogte van 170 centimeter om bijvoorbeeld het bed achterin te verlengen of meer ruimte te maken voor de keuken, de toiletruimte of de zithoek. De uitgeschoven erker mag met maximaal 400 kilo worden belast.

Het prototype wordt ontwikkeld in samenwerking met Hünerkopf, de specialist voor het upgraden van campers en caravans. Het doel is om in de toekomst slide-outs ook standaard in te bouwen om zo de kosten te drukken.

Bron: MPS
Tekst: Dominic Vierneisel

Praat mee

 1. CC
  Carlos Carreno

  Ik wil mijn uitvinding uitbrengen
  Voor elke opendaaken een zonnepanelen mee inbouwen vanvoor midden van achter ook een extra voor batterijen te laden laat mij iets weten van mij idee groetjes carlos

  Reageer
  0
  0
 2. FT
  Frits Thissen

  Er wordt niet gesproken over de wegenbelasting. Dit heeft toch ook met het gewicht te maken van het voertuig.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Nieuw: slide-out voor campers

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation