ACSI FreeLife

Menu

Nieuw: campers van Swift

Swift Group is de laatste jaren succesvol met het exporteren van caravans als de Sprite Alpine en Cruzer en Swift Mondial en breidt haar programma nu uit met een serie campers.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Swift begint met drie indelingen, die in de markt gezet wordt onder de naam Swift Toscane. De gehele serie is gebaseerd op een Fiat onderstel eventueel voorzien van een Al-Ko chassis en met een vermogen van 130 pk.

Campers van Swift

De kleinste camper van de drie is de Toscane 640 HB, een wagen met een breedte van 2,26 meter. Ondanks zijn compacte lengte van 6,4 meter biedt de Toscane 640 ruimte aan 4 personen. Aan de achterzijde bevindt zich een om te bouwen zitgroep met daarboven een verstelbaar bed weggewerkt tegen het plafond. Standaard heeft de 640 HB een bijna over de gehele achterwand te openen deur zodat er een ruimtelijk gevoel ontstaat. In het midden van de wagen bevindt zich de hangkast en toiletruimte tegenover een zeer luxe en grote keuken.

De twee daarop volgende indelingen, de Toscane 774 QB en 774 EB, zijn even lang en breed met respectievelijk 7,75 en 2,38 meter.
De Toscane 774 QB beschikt over een ruime zitgroep aan de voorzijde, een middenkeuken met daar tegenover de toiletruimte met aparte douche. De achterslaapkamer is voorzien van een tweepersoons eilandbed.

Sportieve vormen

De Toscane 774 EB beschikt naast een grote voorzitgoep en middenkeuken, met daartegen over een grote slim line koelkast, over een slaapkamer met twee enkele bedden en daarachter een lux uitgeruste toiletruimte over de gehele breedte van de camper.

De buitenzijde van de Toscane serie kenmerkt zich door sportieve vormen, mede mogelijke gemaakt door de opbouw boven de cabine met openslaand panoramaraam en de grote polyester achterwand. Het sportieve accent wordt nog eens versterkt door de combinatie van de zwarte cabine die door de bestickering naadloos lijkt over te gaan in de rest van de wagen.

Van binnen zijn de campers luxe uitgerust. Met bijvoorbeeld een Truma Combi 4 (of 6) unit voor warm water en verwarming, 90 liter externe geïsoleerde vers watertank met niveau-indicator, 68 liter afvalwatertank ook met indicator, minimaal een 112 liter koelkast, een topklasse ovencombinatie inclusief gril, een kookstel voorzien van 3 gaspitten voorzien van vlamuitvalbeveiliging en elektrische ontsteking, een extra elektrische kookplaat (800 W), een magnetron en nog veel meer.

Swift Smart

De Toscane-serie is gebouwd volgens het Swift Smart systeem, waarbij in de constructie geen hout maar ‘Pure’, is verwerkt. Dit is een taai en hard, op polyurethaan gebaseerd product, dat volledig waterdicht is. Deze constructie voorkomt de overdracht van vocht van de buitenzijde naar binnenkant van de constructie, waardoor de camper zeer goed bestand is tegen vochtinwerking. Hierdoor biedt Swift tot 10 jaar garantie op vochtinwerking in de opbouw.

De nieuwe Swift Toscane is leverbaar vanaf oktober 2015 en de prijzen beginnen bij € 77.495,-. Swift campers worden in Nederland geïmporteerd door Caravan Trading Europe B.V.

Praat mee

Praat mee: Nieuw: campers van Swift

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation