ACSI FreeLife

Menu

Meldingsplicht Belastingdienst voor geschorste camper vervalt

Bespaar jij tijdens de winterstalling van je camper motorrijtuigenbelasting uit door het kenteken van je camper te schorsen? Dan is het goed om te weten dat je voortaan niet meer vooraf de Belastingdienst hoeft in te lichten als je een geschorste camper wegbrengt voor een algemene periodieke keuring (apk).

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
elektrische camper

Dat meldt de Belastingdienst op haar website. Heb je geen idee waar het over gaat? Door het kenteken van je camper te schorsen in de wintermaanden kan je motorrijtuigenbelasting besparen. En dat betekent ook dat de apk-plicht vervalt.

Eenmalig rijden met geschorste camper

Zo kan het voorkomen dat je apk verloopt terwijl je camper op dat moment in de stalling staat. Gelukkig is daar iets op bedacht. In dat geval mag je eenmalig met een verlopen apk naar de garage rijden. Om een naheffing te voorkomen wordt het aangeraden om dit vooraf te melden bij de Belastingtelefoon Auto.

Je moet nog wel steeds de kortste route nemen

Juist dat telefoontje is sinds kort dus niet meer nodig, maar wat dan nog wel? Je moet nog wel steeds de kortste route nemen en de dag en het tijdstip van de rit moeten passen bij het moment van de afspraak bij de garage. Bij een eventuele controle van de politie moet je daarnaast een afspraakbevestiging bij de hand hebben. Uiteraard moet de camper ook minimaal WA-verzekerd zijn en is het aan te raden je verzekering hierover in te lichten.

Deel jouw bespaartips

Heb jij andere manieren of tips om geld te besparen met je camper? ACSI FreeLife is razend benieuwd naar jouw financiële creativiteit. Laat het hieronder weten of mail ons via redactie@acsifreelife.nl

Praat mee

 1. Rb
  Roert v d broek

  Als ik mijn camper in Spanje stal en ik laat hem met ambulance naar de camping brengen moet ik hem dan uit de schorsing halen

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Meldingsplicht Belastingdienst voor geschorste camper vervalt

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht