ACSI FreeLife

Menu

Deze campers zijn nieuw in de showroom van 2023

Het blijft verbazingwekkend hoe snel de campermarkt aan het veranderen is. We zien lege showrooms, een overspannen occasionmarkt en abnormale leveringstijden. Maar vooral ook een recordaantal campers dat op Nederlands kenteken rondrijdt, nieuwe doelgroepen die camperen ervaren en veel technische ontwikkelingen vanuit fabrikanten.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Campers 2023_Hymer Free S Blue Evolution Beach

Tekst: Willem Laros

Die nieuwtjes hebben we zelf voor de zomer al mogen zien bij fabrikanten tijdens hun perspresentaties, op de Caravan Salon in Düsseldorf heeft iedereen kunnen meegenieten van het aanbod voor 2023.

‘DeFiattisering’

Als je daar bent geweest is het je vast opgevallen: de toenemende ‘deFiattisering’: campermerken kiezen vanwege onder meer leveringsproblemen bij Fiat steeds vaker voor andere basisvoertuigen. En dat levert niet zelden prachtige campers op.

Buscampertrend

Ook opvallend op de beurs: de buscampertrend. In Nederland zijn er (nog) geen cijfers over bekend, maar in Duitsland bestaat al de helft van het camperpark uit kampeerbusjes. En daar springen fabrikanten natuurlijk meteen op in met modellen waarin je wel gezien wil worden op Instagram! In dit verhaal geven we je een overzicht van een aantal belangrijke nieuwe campermodellen.

1. Stijlvol en sportief

De Free S Blue Evolution (zie foto hierboven) is een speciale Hymer-editie die voor het eerst is gebaseerd op een Mercedes-Benz Sprinter. Deze sportieve camper heeft een kleurrijk exterieur in een levendige blauwtint, een uitstekend rijcomfort en veel details. Zo krijg je onder meer een negentraps automaat, elektrische parkeerrem en achteruitrijcamera. Het Mercedes-Benz MBUX 10 inch-multi-mediasysteem zorgt voor een mooi geluid en biedt infotainment, navigatie en communicatie aan boord.

Buscamper met 4 slaapplaatsen

Het interieur van de camper is stijlvol, met de witte meubeldecoratie, de stofcombinatie Kitami en de witte deuren van de bagagevakken. In het hefdak vind je een tweepersoonsbed met het Hymer-comfortslaapsysteem. Dankzij nog een op te klappen tweepersoonsbed achter in de buscamper is er in totaal voor vier personen slaapruimte. De Free S Blue Evolution is verkrijgbaar vanaf ruim
€ 103.000.

2. Handig busje

Vorig jaar vierde Rapido het 60-jarig bestaan met diverse kampeerwagens in een 60 jaar-uitvoering. Dat werd zo’n succes dat nu is besloten een aantal campers te voorzien van een Ultimate Line-uitrusting.

Campers 2023_Rapido WL

Deze bestaat in alle modellen uit een handig centraal stofzuigersysteem, een speciale stoffering en een uitgebreide toiletruimte. Sommige modellen zijn daarnaast uitgerust met een Truma Combi 6-verwarming (gas en 230V) en een andere bijzondere warmtebron: de tafelpoot van de dinette!

3. Van studiemodel naar de camping

Bürstner brengt in 2023 twee nieuwe series op de markt: Lyseo Gallery TD en Lyseo I. Het hoogtepunt van de nieuwe modellen is de innovatieve en bekroonde halfintegraal Lyseo Gallery met opblaasbare alkoof, die in het najaar van 2022 in serieproductie gaat met twee compacte indelingen van minder dan zeven meter lengte. De camper zal veel elementen bevatten van het studiemodel dat ruim een jaar geleden werd gepresenteerd.

Camper 2023_Bürstner Lyseo Gallery TD 689 G

4. Goud en platina

Dit jaar kiest Carthago niet voor grote veranderingen, de vernieuwing zit ’m vooral in de ontwerpdetails. Zo is er voor een lichter en ruimtelijker effect in de Carthago c-compactline-serie de nieuwe interieurstijl Casablanca, in kersenhout met fronten in hoogglans ivoorkleur. De 2023-uitvoering van de Carthago liner-for-two, met het vierkamerconcept, is herkenbaar aan een nieuw uiterlijk: donkergrijs in de kern, omlijst door elementen in antraciet en goud.

Campers 2023_Carthago c-line T4.9 LE

Design-barkast

De Carthago-vormgevers hebben de c-tourer T en chique c-line T op basis van Ducato met Al-Ko verlaagd chassis voor het nieuwe seizoen voorzien van een lichtere tint wit. Verder vallen bij de nieuwe, 7,5 meter lange c-line T 4.9 LE de design-barkast, een royale toiletruimte met een kleedruimte en de platinakleurige bumper op.

5. Pop-up

De eerste Sun Living-campervan met pop-updak is de V60 SP TentTop, met zes meter lengte en vier zit- en slaapplaatsen. Ook heeft het merk drie nieuwe halfintegralen aangekondigd: de C60 SP van minder dan zes meter lengte heeft een toiletruimte en veel opbergruimte voor een compacte camper, de S72 DL heeft twee eenpersoonsbedden en de S72 DC is uitgevoerd met een centraal bed.

Campers 2023_Sun Living_06_V_V 60SP TentTop_day_wood_WEBDe eerste Sun Living-buscamper met hefdak:
de V60 SP TentTop.

Nóg meer campernieuws

Natuurlijk zijn dit lang niet alle nieuwe campermodellen van 2023. Benieuwd wat er nog meer nieuw is in camperland? In ACSI FreeLife 7-2022 lees je in de camperspecial een uitgebreid overzicht van de nieuwe modellen.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Deze campers zijn nieuw in de showroom van 2023

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht