ACSI FreeLife

Menu

Erwin Hymer Group kiest voor Ford

Steeds meer camper- en caravanfabrikanten kiezen voor onderstellen van andere automerken dan Fiat. De Italiaanse fabrikant heeft moeite de grote vraag bij te benen. En dat dwingt ook de Erwin Hymer Group (EHG) tot een flinke verschuiving.

Auteur
Sander Cox
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
Erwin Hymer Group en Ford_burstner-transit_custom

Het Duitse bedrijf – waar meerdere camper- en caravanmerken als LMC, Bürstner, Eriba, Hymer en Dethleffs onder vallen – kiest bij een groot aantal nieuwe campers voor Ford als basisvoertuig. Zowel vans en buscampers als grotere halfintegraal- en alkoofmodellen krijgen voortaan een Ford Custom of Ford Transit als basisvoertuig.

Niet alleen maar Ford

Deze samenwerking met Ford wil niet zeggen dat de EHG alleen nog campers gaat produceren met een Ford-onderstel. EHG-campers kunnen nog altijd een Fiat- of Mercedes-onderstel hebben. De overeenkomst tussen de Hymer Group en Ford die tot 2024 loopt, zorgt er wel voor dat het overgrote deel van de campers voortaan wordt gebouwd op een Ford-chassis.

De samenwerking komt niet uit de lucht vallen. Zo vormde Ford in 2004 al de basis voor diverse (half)integraal- en alkoofcampers. Wil je meer weten over Ford en de EHG? In ACSI FreeLife magazine lees je meer over de verschillende basisvoertuigen in de camperwereld.

Praat mee

 1. RG
  Richad Gelsing

  Hoe zit het met de houding van Ford inzake de kwaliteit van Fordmotoren tussen 2007 en 2011.
  Daar was destijds nogal wat om te doen.

  Reageer
  0
  0
  1. KK

   Ik heb een 2,3 TDI 130 pk. Transit met Dethleffs inbouw van 2007. Motor op toeren houden en er is geen probleem. Dus niet in 5e versnelling maar 60 km/h rijden om zuinig te zijn.

   Reageer
   0
   0

Praat mee: Erwin Hymer Group kiest voor Ford

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht