ACSI FreeLife

Menu

De showroom van 2022 deel 1

De ontwerpers van nieuwe caravans en campers hebben in de coronatijd niet stilgezeten. Voor modeljaar 2022 wacht ons weer veel mooi kampeernieuws! We geven je alvast een preview van wat je in de showroom kunt verwachten op het gebied van campers.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
De showroom van 2022

Het nieuwe modeljaar brengt diverse nieuwe opties voor verschillende Knaus-campers. De Live I wordt nog exclusiever: hij krijgt de innovatieve FoldXPand-achterwacht met geïntegreerde achterlichtbeugel, die binnen een lengtewinst oplevert bij dezelfde buitenlengte. De gaskast is in de lengterichting geplaatst, zodat twee gasflessen nu goed bereikbaar naast elkaar staan. Naast de drieassige indelingen 900 LEG en 900 LX is de Sun I nu ook verkrijgbaar als tweeasser: hij gaat het modeljaar 2022 in met de nieuwe indeling 700 LEG. Net als de 900-serie heeft deze standaard een Al-Ko-chassis met maximale verlaging en Alde-verwarming.

Schuif maar aan

Plaats voor zes personen, twee aparte slaapgedeeltes, veel ruimte: de nieuwe Weinsberg CaraHome-alkoof heeft een nieuw interieur en een uitgebreid pakket voorzieningen. Naast de nieuwe 650 DG Superlight werd de 650 MEG toegevoegd: met een eettafel met uitklapbaar tafelblad, een extra zijbankje waardoor een vijfde persoon aan tafel kan zitten, een keuken met driepits-kookplaat, een grote toiletruime, een alkoofbed en twee eenpersoonsbedden in de lengterichting achterin, elk met een kledingkast eronder.

Ode aan het Zwarte Woud

Met de speciale Black Forest-uitvoering van de buscamper Campeo brengt Bürstner een ode aan zijn roots, het Duitse Zwarte Woud. De standaarduitrusting is uitgebreid: aan de buitenkant van de witte Citroën Jumper met 120 pk zien we 16 inch lichtmetalen wielen, aluminium raamkozijnen, een beschermer voor de spoiler bij het rijden in ruw terrein en een op het Zwarte Woud geïnspireerde exterieurstyling. Binnen vind je een grijze bekleding, kussens, hoeslakens voor het vaste bed achterin en twee extra hoogwaardige vilten organizers in het slaapgedeelte – alles natuurlijk met een Black Forrest-borduursel. Een slaapdak en andere uitrustingspakketten zijn optioneel beschikbaar. De Black Forest is er straks in drie lengten: 540, 600 en 640 centimeter.

Nog meer nieuwkomers

Benieuwd naar de andere noviteiten van Bürstner en andere merken? Lees dan de Nieuwsspecial in ACSI FreeLife 6-2021. Daarin brengt onze freelance nieuwsjager Willem Laros je helemaal op de hoogte.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: De showroom van 2022 deel 1

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht