ACSI FreeLife

Menu

De nieuwe Fiat Ducato – deel 2

Fiat introduceert de zesde generatie Ducato. In deel 1 bespraken we al de vernieuwingen aan de cabine en het chassis. Vandaag nemen we de rijhulpsystemen onder de loep, die de Ducato weer helemaal modern maken.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
ducato2

De grootste vernieuwing van de nieuwe Fiat Ducato zijn de moderne rijhulpsystemen.

Rijbaanassistentie

De geïntegreerde camera voorop de wagen maakt een hele reeks features mogelijk. Rijbaanassistentie bijvoorbeeld, waarvan de basisversie je waarschuwt als je de witte lijn op de weg overschrijdt. De uitgebreide versie neemt daarnaast het tegemoetkomende verkeer waar en regelt de verlichting. Hij herkent zowaar verkeersborden, die je vervolgens op het dashboard kunt aflezen op het display tussen de kilometerteller en de toerenteller.

Vooralsnog is het onduidelijk of deze techniek kan worden toegepast op campers met een overhangende alkoof. En sowieso is zeker dat deze functies niet mogelijk zijn bij een integraalcamper. Die maakt immers geen gebruik van het originele Fiat-front.

Onder de motorkap van de Fiat Ducato

Onder de motorkap blijft alles grotendeels bij het oude. Keus is er nog altijd uit turbodieselmotoren met een vermogen van 115, 130, 148 of 177 pk. Het kleinste blok heeft vijf versnellingen, de rest heeft er zes en kan tegen meerprijs worden voorzien van cruisecontrol.

Alle motoren beschikken in de nieuwe generatie over een start-stopfunctie. Ook ESP behoort voortaan tot de standaarduitrusting, al kunnen camperfabrikanten de Ducato ook zonder, en daarmee goedkoper, bestellen. De consequentie is natuurlijk wel dat je met die voertuigen iets minder veilig de weg op gaat.

Een tweede, opgewaardeerde ESP-versie omvat onder meer de volgende extra veiligheidsfuncties: Hill Holder (voorkomt gedurende 5 seconden dat de camper terugrolt op een helling), tractiecontrole, Traction Plus en Hill Descent Control. Deze laatste feature wordt al jaren in offroad-auto’s ingebouwd. Hij vergemakkelijkt de afdaling van steile hellingen door gedoseerd te remmen en een vooraf ingestelde snelheid aan te houden.

Technische snufjes

Met al deze – en meer – technische snufjes aan boord mag het niet verbazen dat de nieuwe Ducato duurder is dan de vorige generatie. Fiat zelf verwacht een prijsstijging tussen de € 1000 en € 2000. Dat vinden wij een schappelijk bedrag voor zoveel meer veiligheid. Kijk voor meer informatie op FiatProfessional.nl.

Praat mee

 1. A

  tegenwoordig is DVR op een achteruitrijcamera heel normaal, dus opname voor en achter waarbij de monitor alles opneemt, wel zo veillig als er iets gebeurd, RVS set DVR 7 inch opname koste als set 289 euro bij SPY Achteruitrijcamera. net

  Reageer
  0
  0
 2. JE
  John van Elswijk

  goedemidag
  na ik dit jaar met pensioen ben gegaan ben ik op zoek naar een nieuwe camper mijn plan is om A.S. donderdag naar de beurs in utrecht te komen.op de site is het niet mogelijk om achter de nieuw prijs te komen van deze camper.( FIAT DUCATO TWIN) of de (DUCATO LIBERTY )kunt U mij het beurs nr geven.en anders tot donderdag.

  groetjes JOHN

  Reageer
  0
  0
 3. DJ

  Spijtig genoeg zijn er alleen nog maar dieselmotoren verkrijgbaar ondanks de Ducato bestelwagens al verkrijgbaar zijn met CNG motoren,uit ecologisch oogpunt wordt het wel tijd om campers uit te rusten met dit type motoren.

  Reageer
  1
  0

Praat mee: De nieuwe Fiat Ducato - deel 2

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht