ACSI FreeLife

Menu

Chausson Twist: lichtend voorbeeld

De Chausson Twist-serie wordt uitgebreid met de Start 2, een gunstig geprijsd instapmodel.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

Hoeveel campers heeft de mensheid nodig? Simpel: nooit genoeg. Aspirant-kopers die geen astronomische bedragen kunnen of willen neertellen, oriënteren zich vaak op de tweedehandsmarkt, hoewel de prijzen ook daar vaak nog serieus hoog zijn. Dan is een prijsbewuste nieuwe camper wellicht een betere optie.

Prijsbewust: Chausson Twist

Een goed voorbeeld hiervan is het merk Chausson. In hun wagenpark vind je een degelijk aanbod op basis van een Fiat Ducato. Al zijn ze wel ietsjes duurder dan de allergoedkoopste campers op de markt, maar daar staat dan wel een hoger uitrustingsniveau tegenover. Het standaardmodel Twist 02 komt met zijn overdwars geplaatste bed en zes meter lengte uit op € 49.814 inclusief bijkomende kosten.

Chausson Twist Start 2

Voor € 2678 minder heb je het nieuwe instapmodel Chausson Twist Start 2, dat qua indeling en afmetingen overeenkomt met de 02. Bespaard heeft Chausson onder meer op de uitrusting van het basisvoertuig. De passagiersairbag, verwarmde buitenspiegels en radiovoorbereiding met vier luidsprekers bijvoorbeeld, zijn verkrijgbaar in een extra pakket.

Wel tot het standaard pakket behoren de chauffeursairbag, centrale vergrendeling, elektrische ramen en draaibare chauffeursstoel. Op de speciale isolatie van de carrosserie, die zowel qua warmte als geluid prima functioneert, is evenmin beknibbeld. De vensters in de achterdeuren zijn helaas wel gesneuveld, net als het houten rooster in de douchekuip en de verlengstukken van het aanrecht en de tafel. Daar valt mee te leven.

Verschil

Het grootste verschil is de eigen opbouwstijl: veel wit in plaats van two-tone, en platte in plaats van licht gebolde kleppen. Goed voor een vriendelijke en zeker niet goedkoop ogende sfeer. Al met al een prima, prijsbewuste camper, zonder de Chausson Twist 02 overbodig te maken. | Tekst: Jürgen Bartosch

© 2013 MPS
Tekst: Jürgen Bartosch
Foto’s: Bernd Thissen

Plattegrond Chausson Twist Start 2
Twist Start 2: de indeling met dwars bed en zes meter lengte is geen verrassing, want het is al jaren een bestseller.

Praat mee

Praat mee: Chausson Twist: lichtend voorbeeld

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation