ACSI FreeLife

Menu

Buscamper van eigen bodem

De buscamper is immens populair. Ook al komen de meeste buscampers uit het buitenland, ook in ons eigen land gebeurt er van alles in de markt. Wim de Roos stelt in ACSI FreeLife 8-2016 drie Nederlandse bedrijven uit de branche voor.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Buscampers bieden variabele gebruiksmogelijkheden. Je kunt er mee op vakantie of hem voor dagelijks vervoer gebruiken. Dat maakt hem dus ook zo populair. Alle verwachtingen werden in 2015 al overtroffen. Dit jaar schroeven fabrikanten de productie van de buscamper nog eens fors op om een verwachtte stijging van zo’n 10 procent op te vangen. Wie nog ‘af fabriek op maat’ wil kopen bij de grote merken kan maar beter snel beslissen, want producties zijn bijna uitverkocht aan de dealers die voorraad in huis halen.

Buscamper uit voorraad

Een camper uit voorraad kopen kan natuurlijk altijd, maar dan moet je genoegen nemen met een standaard product, meestal zonder veel opsmuk. Wie zich in Duitsland op de grote beurzen oriënteert, ziet compleet ingerichte nieuwe buscampers voor bedragen onder € 40.000. In Nederland komt daar ruim tienduizend aan belasting bij. Voor hetzelfde geld kan je ook een nette buscamper op maat laten maken.

Bijvoorbeeld bij Custom Camp. De activiteiten lopen daar uiteen van het plaatsen van (hef)daken tot gespecialiseerde interieurbouw door uit de scheepsbouw afkomstige meubelmakers. Een kampeerauto kost je daar aan interieur vanaf € 8.000 (zie foto 2).

Buscamper made in Holland

Bij Camperbouw Holland kan je ook een echte made in Holland buscamper aanschaffen. Oprichter Visser-senior besloot eind jaren zeventig zelf een camper te bouwen op basis van een Mercedes-Benz 207. Oudste zoon Wim Visser hielp altijd graag mee en stapt na het behalen van zijn schooldiploma en opleiding tot meubelmaker in de zaak, net als later zijn dochter Tineke. Vanaf het begin was het concept duidelijk: bouwen op maat en naar wens van de klant (zie voorbeeld foto 3).

Prijswinnende buscamper

Het is slim om altijd referenties na te vragen bij een bedrijf dat buscampers bouwt of uitbouwt. Ga niet blind uit van de mooiste website. Referenties zijn niet meer nodig voor Tonke campers nadat de Tonke VAN met afstand de populairste bleek in het segment buscamper van de verkiezing NKC Kampeerauto van het Jaar 2016. Binnen het enorme aanbod VW-buscampers met een hefdak valt de Tonke VAN op door twee schuifdeuren en een naar buiten te draaien keukenblokje (zie foto 1).

Meer weten over deze bouwers en de producten die ze hebben gemaakt? In de special over de buscamper in ACSI FreeLife 8-2016 kom je nog veel meer te weten.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Buscamper van eigen bodem

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation