ACSI FreeLife

Menu

Bürstner winnaar Kampeerauto van het jaar 2015

Bürstner valt met de verkiezing NKC Kampeerauto van het jaar in twee van de vier categorieën in de prijzen. Zowel bij de half integralen (Bürstner Ixeo Time IT 590) als bij de alkoven (Bürstner Argos Time A 670 G) is de camperfabrikant de winnaar. Dat is gisteren bekend gemaakt op de Vakantiebeurs in Utrecht.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

In de categorie buscampers gaat Adria er met de winst vandoor (Adria Twin 640 SLX). In de categorie integralen laat Niesmann+Bischoff de concurrentie achter zich met de Flair 920 LE.

Geen overall winnaar

De verkiezing wordt jaarlijks gehouden om te peilen wat consumenten graag willen. Anders dan in voorgaande jaren, is in deze editie van de verkiezing niet één winnaar uitgeroepen, maar één in elk van de categorieën alkoof, buscamper, halfintegraal en integraal.

Afgelopen september ging de verkiezing van start in Düsseldorf op de Caravan Salon. Daar beoordeelden NKC-camperspecialisten de nieuwe, geïnnoveerde modellen van 2015. Ze kijken vooral naar innovatie, uiterlijk en indeling.

Via de website van NKC konden bezoekers in november en december stemmen op hun favoriete deelnemer. De resultaten van de beoordelingen en de online stemming hebben de vier categoriewinnaars bepaald.

Meer mogelijkheden, minder oppervlakte

De grootste innovaties onder de nieuwe campermodellen van 2015 zijn de overgang naar een nieuw chassis en het gebruik van GFK-materiaal in de opbouw. Een aantal fabrikanten heeft enkel de opbouw aangepast aan het nieuwe chassis, maar voor sommige fabrikanten was dit direct aanleiding om de gehele opbouw in een nieuw jasje te steken.

Ook zet de trend ‘meer mogelijkheden op minder oppervlakte’ voort, met name binnen de categorieën buscamper en halfintegraal. Opbergruimte is dit jaar het sleutelwoord: hoe meer, hoe beter. En dan vooral handig ingedeeld, zodat er geen sprake is van toename in oppervlakte van de opbouw.

Binnen het segment van de integraalcampers liggen de noviteiten op het gebied van handige snufjes en mogelijkheden binnen het interieurdesign. Ook zijn steeds meer nieuwe modellen in dit segment smaller uitgevoerd.

De vier categoriewinnaars worden gepresenteerd op de Vakantiebeurs. Ze zijn daar nog te zien tot en met zondag 18 januari in hal 11, standnummer 11.A087 en 11.A088.

 

Praat mee

Praat mee: Bürstner winnaar Kampeerauto van het jaar 2015

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation