ACSI FreeLife

Menu

V&A: Wegenbelasting opschorten voor je vakantie?

A.H.D. Bos uit Rosmalen wil graag weten wat het stop zetten van de wegenbelasting voor gevolgen heeft. “Als ik met de auto en caravan naar het buitenland ga, kan ik de wegenbelasting stop zetten, opschorten. Maar is de auto dan nog wel verzekerd als ik in het buitenland schade oploop?”

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Joop

Antwoord van Joop:

Wie zijn kenteken schorst, mag officieel niet meer deelnemen aan het verkeer. Niet in eigen land en niet in het buitenland (dat toegang heeft tot de Nederlandse kentekengegevens). Dat staat los van het trekken van een caravan. Maar een caravan is wel automatisch WA-verzekerd als deze getrokken wordt door een verzekerde auto. Ook hier geldt weer dat als van deze auto het kenteken is geschorst de verzekering niet gegarandeerd is.

Niet doen!

Je kunt de verzekering door laten lopen, maar de verzekeraar hoeft niet uit te keren als je toch bij een ongeluk betrokken raakt. Meestal zal de verzekeraar wel alle schade vergoeden die voortvloeit uit de WA-dekking, maar niet de schade aan het geschorste voertuig. Het risico bestaat dat de verzekeraar besluit om achteraf de schade die het aan derden heeft vergoed te verhalen op de (on)verzekerde. Kortom, schorsen en toch doorrijden in het buitenland? Niet doen!

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

Praat mee: V&A: Wegenbelasting opschorten voor je vakantie?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht