ACSI FreeLife

Menu

V&A: Bestelauto als trekauto voor caravans?

Roger Verbeeck uit Schilde (België) wil zijn personenauto vervangen door een bestelauto, zoals een Volkswagen Transporter of een Ford Transit. “Nu wordt het bij Fendt – we hebben een Fendt 495 Saphir – blijkbaar afgeraden om een caravan te trekken met zo’n voertuig. Wat kan daar de reden voor zijn? Wij zien juist steeds vaker zulke praktische combinaties rijden.”

Auteur
Sander Cox
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
Joop

Antwoord van Joop:

Geen idee waarom Fendt dit negatieve advies geeft. Het hoge gewicht en de hoge en brede vorm van een bestelbus maken zo’n voertuig naar mijn mening juist heel geschikt om een caravan te trekken. Het brandstofverbruik van de bestelauto zal minder worden beïnvloed door de caravan die erachter want, omdat deze grotendeels ‘uit de wind zit’.

Slechte aerodynamica

Het meerverbruik van het rijden met caravan komt bij personenauto’s namelijk door het grote frontale oppervlak van de caravan en de slechte aerodynamische vorm daarvan. Een ander voordeel van de bestelbus is dat deze vaak een hoog laadvermogen heeft, zodat je bijna alle bagage in de bus kwijt kunt en de combinatie nog stabieler wordt vanwege de lichtere caravan ten opzichte van de trekauto.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

 1. x

  gewoon blijven laggen

  Reageer
  0
  0
 2. H

  Het enige wat zou kunnen zijn is dat de vering van sommige bestelbussen veel stugger is dan een personenauto. Hierdoor krijgt de dissel en koppeling het zwaar te verduren met de kans dat een en ander sneller kapot kan gaan.

  Reageer
  0
  0
 3. BV
  Boudewijn Vink

  Ik rij al jaren met een bestel bus T5 transporter 2,5 lieter. Heb er een avento achter hangen en ik lag echt iedereen uit. Op de bergen en zelfs gewoon. Het is echt een hele goede combi. Zelfs in Kroatië een zeer goede combinatie. Daar zijn de binnen wegen echt stijl/

  Reageer
  1
  0

Praat mee: V&A: Bestelauto als trekauto voor caravans?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht