ACSI FreeLife

Menu

Trekautotest: Mercedes B 200 (+ video)

Liefhebbers van premium automerken die tevens een caravan bezitten, vinden onder de halve ton in euro’s niet zo makkelijk een passende auto. Na een grondige zoektocht door de gamma’s van de premium merken viel ons oog op de Mercedes B 200, die er vanaf net geen € 40.000 is én 1.600 kilogram mag trekken.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Trekautotest Mercedes B 200

Signalement

Merk
Mercedes
Model
B 200
Testjaar
2020
Gewicht
Rijklaar gewicht: 1.410 kg; maximum gewicht: 1.960 kg; trekgewicht geremd/ongeremd volgens fabrikant: 1.600/705 kg; geadviseerd maximum trekgewicht: 1.500 kg; maximum kogeldruk: 75 kg
Basisprijs
€ 39.160

Premium is doorgaans niet alleen een synoniem voor hoogwaardig, maar ook voor duur. Het oudste premium automerk op de markt is Mercedes en op onze zoektocht naar een beetje betaalbare premium caravantrekker, kwamen we uitgerekend bij dit merk terecht. Je hebt daar zelfs de keuze uit twee modellen die nog geen € 40.000 kosten, de A 200 en de B 200. Onze keuze viel op de wat zwaardere B 200 die ook wat meer ruimte aan boord heeft.

Sports Tourer

De Mercedes B-klasse is wat we een aantal jaren geleden een MPV (multi purpose vehicle) of een ruimteauto zouden hebben genoemd, een autotype dat inmiddels bijna is uitgestorven. Zelf noemt het Duitse merk het een sports tourer, want dat klinkt wat vlotter. Begrijpelijk, want de MPV was ooit bedoeld als extra ruime auto voor jonge gezinnen, maar werd vaak gekocht door senioren omdat ze daar vanwege de hogere zitpositie makkelijker konden instappen.

SUV

Inmiddels heeft de SUV (sport utility vehicle) dat stokje overgenomen en wel zeer overtuigend. Ongeveer een op de drie nieuw verkochte auto’s is tegenwoordig een SUV of een crossover, een kruising tussen een SUV en een ander voertuigtype. Feitelijk is de Mercedes B 200 een SUV die veel minder hoog op de wielen staat, of zo je wilt een wat hoger uitgevallen hatchback. Maar hoe je het ook wilt noemen, de B-klasse is in zijn soort de meest populaire auto in ons land, ruim voor de Renault Scenic en de Citroen C4 Space Tourer.

Bekijk de video en lees het uitgebreide artikel over de B 200

Benieuwd wat autojournalist Mario Vos nog meer heeft op en aan te merken aan de Mercedes B 200 als trekauto? Bekijk dan hierboven de video en lees het uitgebreide testartikel in ACSI FreeLife 3-2020.

Bestel ACSI FreeLife 3-2020

Praat mee

Praat mee: Trekautotest: Mercedes B 200 (+ video)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht