ACSI FreeLife

Menu

Trekautotest: Nissan X-Trail e-power e-4orce 4WD

De X-Trail is de grootste SUV van het Japanse automerk Nissan. Autojournalist Mario Vos ging op pad met deze hybride caravantrekker van in totaal 213 pk.

Auteur
Mario Vos
Datum
ReactiesReageer
TestTour Jura_testteam Actieve Levensgenieters_test Nissan X-Trail_combinatie_kantoor ACSI

Signalement

Merk
Nissan
Model
X-Trail e-Power e-4orce 4WD
Testjaar
2023
Gewicht
Seriële hybride, aangedreven door 2 elektromotoren met gezamenlijk 213 pk en 530 Nm; stroomvoorziening: driecilinder-turbobenzinemotor 1.497 cm3 met 158 pk; aandrijving/transmissie: vierwielaandrijving, automaat
Basisprijs
X-Trail e-Power: € 50.390, prijs testauto (X-Trail e-Power e-4orce 4WD): € 65.740

Het exemplaar dat Nissan ons ter beschikking stelde, heet voluit X-Trail e-Power e-4orce 4WD. Een hele mondvol om uit te leggen dat het een hybride auto is met vierwielaandrijving. Een van de bijzonderheden van de nieuwe X-Trail is inderdaad dat je hem niet alleen in een vijfpersoons uitvoering kunt bestellen, maar ook als zevenzitter, zoals ons testexemplaar. De achterste twee zitplaatsen zijn echter alleen geschikt voor kleine kinderen.

Twee keer getest

Komt dat even goed uit voor familie De Vries. Voor de ACSI FreeLife TestTour 2023 naar de Jura trokken zij als testteam Gezinskampeerders naar het Franse Juragebergte met deze Japanse krachtpatser en een LMC Tandero 480 D aan de trekhaak.

Bekijk de video

Voordat de familie op pad ging met de Nissan X-Trail, ging Mario Vos alvast op eigen testtour met deze hybride trekauto. In de video die je hierboven kunt aanklikken zie en hoor je zijn ervaringen.

Praat mee

Praat mee: Trekautotest: Nissan X-Trail e-power e-4orce 4WD

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht