ACSI FreeLife

Menu

Trekautotest: Mercedes-Benz E-klasse

De E-klasse staat voor alles wat een Mercedes-Benz bijzonder maakt: ruimte, comfort en elegantie. Daarnaast is hij krachtig genoeg om probleemloos een caravan te trekken.

Wij vinden de T-uitvoering van de Mercedes-Benz E-klasse een van de mooiste stationwagons die er te koop zijn. Onder de motorkap van ons testmodel huist een 3,5 liter V6-motor die stil zijn werk doet. Je hoort alleen een kortstondig gebrom als alle 250 pk’s aan het werk worden gezet.

Mercedes-Benz E trekt met speels gemak

De elegante Mercedes-Benz krachtpatser uit Stuttgart trekt de caravan met speels gemak. Hij wil dan wel graag op toeren worden gehouden. Het maximale vermogen levert de motor bij 6500 toeren per minuut. Dat is een behoorlijk verschil met de E300 met Bluetec dieselmotor, want die levert zijn maximale vermogen van 230 pk al bij 3800 toeren. De benzineversie verbruikt met aangekoppelde caravan bij een gemiddeld gebruik 15,6 liter superbenzine per 100 kilometer.

De prijzen voor de E300 4matic lopen van € 68.100 tot € 77.925 in basisuitvoering. Meer details en prestaties weten? Lees dan de test met trekrapport in het augustus/september nummer van ACSI FreeLife magazine.

bestel magazine

Confidental Infomation