ACSI FreeLife

Menu

Trekautotest: Mazda CX-60

De Mazda CX-5 is al jaren de populairste trekauto van Nederland. Maar er is een kaper op de kust en die komt zelfs uit de eigen gelederen, want Mazda introduceerde vorig jaar de CX-60. Autojournalist Mario Vos ging ermee op pad.

Auteur
Berrit de Lange
Datum
6
6
ReactiesPraat mee
Mazda-CX-60-Takumi-Plug-in-Hybrid-2

Signalement

Merk
Mazda
Model
CX-60 PHEV Takumi
Testjaar
2023
Gewicht
Rijklaar: 2.070 kg; maximum: 2.667 kg; trekgewicht geremd/ongeremd volgens fabrikant: 2.500/750 kg; geadviseerd max. trekgewicht: 2.125 kg
Basisprijs
Vanafprijs €56.640 Prijs testauto €63.840

Hij is groter, ruimer en sterker dan zijn kleinere broer en mag bovendien meer trekken. Met de CX-5 als paradepaardje heeft Mazda een naam hoog te houden als het op het trekken van een caravan aankomt. En dus keken we reikhalzend uit naar het moment dat we de nieuwe CX-60 konden testen.

Dat moment kwam in augustus tijdens de TestTour in Emilia-Romagna. Cultuurliefhebbers Marja en Vincent vielen met hun neus in de boter, want het was vanaf de eerste kilometer genieten van de caravantrekker, voluit CX-60 PHEV Takumi geheten, met de Eriba Touring 542 erachter. Hun uitgebreide indruk zie je in hun TestTour-dossier.

‘Witte uitblinker’ in beeld

Voordat het testteam koers zette richting Emilia-Romagna stapte FreeLife’s autojournalist Mario Vos alvast in voor een test. In de video die je hierboven kunt aanklikken, zie je zijn ervaringen met de ‘witte uitblinker’.

 

Praat mee

 1. K Starrenburg

  Mooie auto!

  Reageer
  1
  0
  1. I Breunissen

   Helemaal mee eens!

   Reageer
   0
   0
 2. MR
  Menno Roeper

  De Mazda CX60 zou de concurrent moeten zijn van de Volvo XC60. Deze wordt veel gebruikt bij Kabe eigenaren, die een caravan hebben van rond 2000 kg. Beter zou het dus zijn een test uit te voeren met een Kabe erachter. Dan kun je daadwerkelijk zien of dit een goede keus is.

  Reageer
  0
  0
 3. A

  Sinds een half jaar rijd ik een Mazda CX 60 ; Een fantastische auto! Rijd lekker, soepel en ontspannen!
  Wel wat windgevoelig !

  Reageer
  0
  0
 4. TG
  Tinus de Graaf

  Jammer dat er met een kleine caravan wordt getest. Deze auto is juiste gemaakt voor een flinke caravan van laten we zeggen 1800 kg of meer. Ik had graag een test willen zien van deze auto met een zware caravan. Met een rit in de bergen. Want 2x heen en weer op een rivierdijkje met een kleine caravan vind ik nu niet echt een een goede test. Jammer gemiste kans.

  Reageer
  1
  0
 5. TG
  Tinus de Graaf

  Jammer dat er met een kleine caravan wordt getest. Deze auto is juiste gemaakt voor een flinke caravan van laten we zeggen 1800 kg of meer. Ik had graag een test willen zien hoe die zo n combi rijd en ook en de bergen. Want 2x heen en weer op een rivierdijkje met een kleine caravan vind ik nu niet echt een een goede test. Jammer gemiste kans.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Trekautotest: Mazda CX-60

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht