ACSI FreeLife

Menu

Testvideo: Peugeot 3008 SUV Allure 1.2 PureTech

Autojournalist Mario Vos test voor iedere editie van ACSI FreeLife magazine een nieuwe trekauto. Hij maakt daarbij ook een testvideo die we tot nu toe alleen publiceerden in de ACSI Magazines-app. De komende maanden schotelen we je iedere maand een testvideo uit 2018 voor. Deze keer steelt de Peugeot 3008 SUV Allure 1.2 PureTech de show.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Peugeot 3008 SUV Allure 1.2 PureTech

Signalement

Merk
Peugeot
Model
SUV Allure 1.2 Puretech Automaat
Testjaar
2018
Gewicht
Rijklaar gewicht: 1.345 kg, totaal toelaatbaar gewicht: 1.930 kg
Basisprijs
€ 31.080

Met de Peugeot 3008 SUV Allure 1.2 PureTech beschik je over een aangename trekauto en royale bergruimte. Autojournalist Mario Vos testte voor ACSI FreeLife 2-2018 deze populaire SUV van het Franse merk. In een exclusieve video voor ACSI FreeLife praat Mario je bij over deze ruime caravantrekker.

Een greep uit het testoordeel:

Het aankoppelen van de ACSI FreeLife redactiecaravan begint gemakkelijk. Terwijl ik langzaam achteruit rij, zie ik op het beeldscherm via de camera hoe ver ik nog naar achteren kan om de trekhaak naar de koppeling te rijden. De laatste centimeters doe ik handmatig, maar daarna wordt het iets minder handig. Het oog voor de veiligheidskabel zit diep verborgen onder de auto en ook de stekker zit ver weg en kun je alleen op je knieën inpluggen. Gelukkig is de elektriciteitskabel net lang genoeg.

Voorwielaandrijving

De eerste meters met de combinatie boezemen direct vertrouwen in. De opvallend kleine driecilinder turbo motor – hij meet slechts 1,2 liter – voelt ook met caravan krachtig aan en verschaft de bijna 2,5 ton wegende combinatie een vlotte acceleratie. Dat is vooral te danken aan het hoge koppel van de turbomotor (230 Nm) dat al bij 1.750 toeren paraat is. De 3008 heeft overigens altijd alleen voorwielaandrijving, maar van gebrek aan tractie heb ik niets gemerkt.

Sportknop

De motor trekt moeiteloos door tot 5.500 toeren als je dat zou willen, maar de automaat schakelt meestal al vlot over naar de volgende versnelling. Dat is gezien het vorstelijke koppel geen probleem, maar wie liever iets hoger in de toeren rijdt kan de sportknop indrukken, waardoor de motor iets verder doorgaat in de versnellingen. Maar ook zonder die knop schakelt de motor vlot op en terug en hij kiest op kruissnelheid precies de juiste overbrenging.

Over de trekautotest

In ieder ACSI FreeLife magazine vind je een trekautotest van een splinternieuwe trekauto. Autojournalist Mario Vos zoekt de geschikte kandidaten uit en test of ze geschikt zijn als caravantrekker. Naast het artikel produceert hij een testvideo.

ACSI Magazines-app

Zowel het artikel als de video zijn in onze ACSI Magazines-app te bekijken. Hier lees je hoe je deze app gratis download. Ben je abonnee van ACSI FreeLife magazine? Dan lees je alle magazines ook gratis in de app. We voorzien veel artikelen van extra foto’s en video’s, dus het is zeker de moeite waard om ACSI FreeLife digitaal te lezen. De komende maanden verschijnen ook de video’s van de andere in 2018 geteste modellen op deze website. In deel 2 – die 18 januari 2019 op deze website verschijnt – is de populaire Mazda CX-5 aan de beurt.

Meer lezen?

Het uitgebreide testartikel van de Peugeot 3008 SUV Allure 1.2 PureTech lees je in ACSI FreeLife 2-2018.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Testvideo: Peugeot 3008 SUV Allure 1.2 PureTech

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht