ACSI FreeLife

Menu

Testvideo: Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion

Autojournalist Mario Vos test voor iedere editie van ACSI FreeLife magazine een nieuwe trekauto. Hij maakt daarbij ook een testvideo die je hieronder kan bekijken. Voor ACSI FreeLife 7-2019 trok Mario er op uit met een Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion.

Auteur
Sander Cox
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
Volkswagen Tiguan 2.0

Signalement

Merk
Volkswagen
Model
Tiguan
Testjaar
2019
Gewicht
Rijklaar gewicht: 1.710 kg; trekgewicht geremd/ongeremd volgens fabrikant: 2.500/750 kg; geadviseerd maximum trekgewicht: 2.100 kg; maximum toelaatbaar gewicht: 2.250 kg
Basisprijs
Tiguan 2.0 TSI 4Motion (190 pk): € 51.910 Prijs testvoertuig (230 pk, zonder extra opties): € 57.205

Als je van een caravan met veel leefruimte houdt en lekker veel bagage mee wilt nemen, dan heb je ook een flinke trekauto nodig. Maar als je minstens twee ton aan de haak wilt kunnen nemen is er weinig keuze. Met een budget van een ruime halve ton is de Volkswagen Tiguan een van de weinige kandidaten. We kozen de 2.0 TSI 4Motion om de gloednieuwe Tabbert Booster te trekken.

Gewichtsbesparing en downsizing

Een jaar of tien geleden was er veel meer keuze in sterke trekauto’s. Maar de trend naar gewichtsbesparing en downsizing van motoren werkt in het nadeel van de trekcapaciteiten. De wijziging van de aanschafbelasting naar een op de gemeten CO2-uitstoot gebaseerde heffing was voor het overgrote deel van de krachtige trekauto’s de genadeslag. Ze werden zoveel duurder dat bijna niemand er nog interesse in had en veelal verdwenen ze zelfs helemaal uit het gamma.

Beperkte keuze

We schrokken er overigens zelf van toen we op zoek gingen naar een trekauto die meer dan 2.000 kilogram mag trekken, hoe beperkt de keuze vandaag de dag is als je budget pakweg 55 mille bedraagt – wat eigenlijk best een fors bedrag is. We kwamen uit bij een Audi Q3, de Seats Alhambra en Tarraco, de Skoda Kodiaq, de Volkswagen Passat en Tiguan en de Volvo XC40. En dat was het dan wel… Wat al deze auto’s gemeen hebben is een krachtige tweeliter viercilinder benzinemotor (180 pk is het laagste vermogen dat we tegenkwamen) en verder hebben ze allemaal, op de Alhambra na, vierwielaandrijving.

Laat je compleet informeren

Zie jij deze Volkswagen Tiguan wel voor je als nieuwe trekauto? Vergeet dan niet ACSI FreeLife 7-2019 te bestellen. Daarin vind je het uitgebreide testartikel waarna je pas echt volledig op de hoogte bent van deze beresterke trekker.

Bestel nummer

Praat mee

 1. EH
  E. Hendriks

  Alleen bij doorslippende voorwielen 4wd, voor de rest fwd.
  Geld voor bijna alle wannabee SUV’s.
  Alles voor zuinige verbruikscijvers.

  Reageer
  0
  0
  1. HD
   Hans Dolislager

   Tenzij je met de caravan een wintervakantie geniet in Oostenrijk , dan is 4wd toch wel heel erg makkelijk

   Reageer
   0
   0

Praat mee: Testvideo: Volkswagen Tiguan 2.0 TSI 4Motion

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht