ACSI FreeLife

Menu

Testvideo: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Premium

Autojournalist Mario Vos test voor iedere editie van ACSI FreeLife magazine een nieuwe trekauto. Hij maakt daarbij ook een testvideo die je hieronder kan bekijken. Dit keer test Mario een Hyundai Tucson.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Hyundai Tucson

Signalement

Merk
Hyundai
Model
Tucson 1.6 T-GDI Premium
Testjaar
2019
Gewicht
Rijklaar gewicht 1.577 kg, trekgewicht geremd/ongeremd volgens fabrikant 1.600/750 kg, geadviseerd maximum trekgewicht 1.500 kg (met extra belading trekauto), maximum toelaatbaar gewicht 2.140 kg; maximum kogeldruk 100 kg
Basisprijs
Tucson 1.6 GDI: € 32.995

Het interieur van de Hyundai Tucson ziet er al net zo verzorgd uit als de buitenkant. Keurige afwerking en goede vormgeving. Het dashboard is praktisch ingedeeld en de instrumenten zijn goed afleesbaar.

Een prominente plaats is er voor het infotainmentsysteem dat pontificaal op het middendeel van het dashboard is geplaatst. Het is een uitstekend systeem met een duidelijk en groot scherm dat makkelijk te bedienen is, vlot werkt en over een goed navigatiesysteem beschikt.

Draairegelaars Hyundai Tucson

Gelukkig kun je veel gebruikte functies zoals de verwarming en ventilatie, de stoelverwarming en de recirculatie met knoppen en draairegelaars op de middenconsole bedienen. Ook op het stuurwiel zitten wat knoppen, bijvoorbeeld voor het volume, de telefoon en de snelheidsregeling.

Het verblijf aan boord van de Tucson is aangenaam. Je zit uitstekend op de goed gevormde en in deze uitvoering met leer beklede stoelen, die ruim verstelbaar zijn. Ook achterin zit je prettig en zonder ruimtegebrek en de bagageruimte is met 629 liter zeer royaal voor deze klasse. Daar kun je dan wat extra bagage kwijt als je een flinke caravan achter de auto spant. Dat verbetert de stabiliteit van de trekauto, die met maximaal 563 kilo beladen mag worden.

Zeventraps automaat

De bediening van de Tucson is erg makkelijk en prettig, niet in de laatste plaats omdat onze testauto was voorzien van een zeventraps dubbelkoppeling automaat. Die versnellingsbak is niet alleen aan te raden omdat het comfort ervan profiteert, hij verlaagt ook het verbruik (en dus de CO2-uitstoot), zodat de versie met automaat liefst € 2.500 goedkoper is. Althans bij de benzineversie, want bij de 1,6 liter dieselversie betaal je voor diezelfde automaat juist € 2.000 euro meer.

Volledig op de hoogte

Denk jij na het lezen van dit artikel dat de Hyundai Tucson voor jou de ideale trekauto kan zijn? Laat je dan volledige informeren en lees het uitgebreide artikel in ACSI FreeLife 5-2019.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Testvideo: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Premium

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht