ACSI FreeLife

Menu

Testvideo: Dacia Duster TCE 125 4×4

Autojournalist Mario Vos test voor iedere editie van ACSI FreeLife magazine een nieuwe trekauto. Hij maakt daarbij ook een testvideo die we tot nu toe alleen publiceerden in de ACSI Magazines-app. Iedere maand schotelen we je een testvideo uit 2018 voor. Dit keer is de Dacia Duster TCE 125 4×4 aan de beurt.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Dacia Duster

Voor een trekauto die een middenklasse caravan kan en mag trekken moet je doorgaans op zo’n 30 euromille rekenen. Maar niet altijd, want Dacia heeft met de Duster een trekauto in het gamma waarvan het prijskaartje met een ‘1’ begint. En deze ‘budgettrekker’ brengt het er goed vanaf in onze test.

Trekadvies

De Dacia Duster mag volgens het kenteken maximaal 1.500 kilogram trekken. Rijklaar weegt de Duster 4×4 net geen 1.400 kilogram en als je daar 350 kilogram bij optelt – twee passagiers, vakantiebagage en 50 tot 80 kilogram disseldruk – kom je op een beladen gewicht van de trekauto van circa 1.750 kilogram.

Indien we de veilige marge op 75 procent van dat gewicht houden, zou er dus een beladen caravan van 1.312 kilogram achter de Duster 4×4 kunnen hangen. Achter de Duster met voorwielaandrijving adviseren we bijna 100 kilogram minder vanwege zijn lagere gewicht: 1.218 kilogram.

In ieder nummer een trekautotest

In ieder nummer van ACSI FreeLife magazine vind je zoals gezegd een trekautotest van een splinternieuwe trekauto. Autojournalist Mario Vos zoekt daarvoor geschikte vierwielers uit en test hoe ze presteren als caravantrekker. Naast het artikel produceert hij een testvideo die je hierboven kunt bekijken.

ACSI Magazines-app

Zowel het artikel als de video zijn in onze ACSI Magazines-app te bekijken. Hier lees je hoe je deze app gratis downloadt. Ben je abonnee van ACSI FreeLife magazine? Dan lees je alle magazines ook gratis in de app. We voorzien veel artikelen van extra foto’s en video’s, dus het is zeker de moeite waard om ACSI FreeLife digitaal te lezen.

De komende maanden verschijnen ook de video’s van de andere in 2018 geteste modellen op deze website. In deel 8 – dat op 16 juni 2019 op deze website verschijnt – maakt Mario een uitgebreide testrit in een Jeep Compass 4×4.

Meer lezen?

Het uitgebreide testartikel van de Dacia Duster lees je in ACSI FreeLife 7-2018.

Praat mee

Praat mee: Testvideo: Dacia Duster TCE 125 4x4

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht