ACSI FreeLife

Menu

Testvideo: Citroën C4 Picasso (C4 SpaceTourer)

Autojournalist Mario Vos test voor iedere editie van ACSI FreeLife magazine een nieuwe trekauto. Hij maakt daarbij ook een testvideo die we tot nu toe alleen publiceerden in de ACSI Magazines-app. Iedere maand schotelen we je een testvideo uit 2018 voor. Dit keer keren we de Citroën C4 Picasso binnenstebuiten.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Citroën

Signalement

Merk
Citroën
Model
C4 Picasso (C4 Space Tourer)
Testjaar
2018
Gewicht
Rijklaar gewicht: 1.385 kg, trekgewicht geremd/ongeremd: 1.600/685 kg, totaal toelaatbaar gewicht: 1.930 kg, maximum kogeldruk: 70 kg
Basisprijs
€ 32.750

De Citroën C4 Picasso (C4 SpaceTourer) is een zogenaamde midi-MPV. Dat segment is in 1996 ‘uitgevonden’ door Renault met de Scénic (Mégane Scénic eigenlijk). Renault had er direct succes mee en dus volgde de concurrentie het voorbeeld. Opel kwam met de Zafira, Fiat met de Multipla, Mitsubishi met de Space Star en Citroën met de Xsara Picasso, om de belangrijkste spelers uit die begintijd te noemen.

Ruimtelijk gevoel

Een eigenaardigheid van de C4 Picasso is de tot in het dak doorlopende voorruit. Dat geeft een ruimtelijk effect als je de verschuifbare zonnekleppen helemaal naar achteren schuift, maar overdag heb je er niet veel aan. Als de zon schijnt zit je bijna weg te smelten en word je sneller verblind. ’s Avonds en tijdens een bewolkte dag is het leuker omdat het je blik verruimt en de ruimtelijke indruk in de auto versterkt.

In ieder nummer een trekautotest

In ieder nummer van ACSI FreeLife magazine vind je een trekautotest van een splinternieuwe trekauto. Autojournalist Mario Vos zoekt daarvoor geschikte vierwielers uit en test of ze geschikt zijn als caravantrekker. Naast het artikel produceert hij een testvideo die je hierboven kunt bekijken.

ACSI Magazines-app

Zowel het artikel als de video zijn in onze ACSI Magazines-app te bekijken. Hier lees je hoe je deze app gratis downloadt. Ben je abonnee van ACSI FreeLife magazine? Dan lees je alle magazines ook gratis in de app. We voorzien veel artikelen van extra foto’s en video’s, dus het is zeker de moeite waard om ACSI FreeLife digitaal te lezen.

De komende maanden verschijnen ook de video’s van de andere in 2018 geteste modellen op deze website. In deel 4 – die 16 maart 2019 op deze website verschijnt – test Mario de Opel Insignia 1.5 Turbo.

Meer lezen?

Het uitgebreide testartikel van de Citroën C4 lees je in ACSI FreeLife 4-2018.

Praat mee

Praat mee: Testvideo: Citroën C4 Picasso (C4 SpaceTourer)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht