ACSI FreeLife

Menu

Test: Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi

De Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi biedt veel ruimte en laadvermogen. Maar is hij ook geschikt als trekpaard van een caravan? ACSI FreeLife nam de proef op de som.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
DSC08828 620

Signalement

Merk
Ford
Model
Mondeo Wagon 2.0 TDCi
Testjaar
2014
Gewicht
Toegestane max. massa aanhanger ongeremd 750 kg, geremd 2000 kg
Basisprijs
42395

Het antwoord is ja. Met een krachtige dieselmotor is de Amerikaan niet bang voor een zware caravan, blijkt uit de ACSI FreeLife Trekautotest.

Krachtig & ruimtelijk

Uitgaande van de cijfers is de Mondeo Wagon met tweeliter dieselmotor echt een trekauto voor gezinnen en iedereen die veel ruimte nodig heeft. De geteste Mondeo Wagon met 163 pk en automatische PowerShift versnellingsbak mag 2000 kilogram trekken. Dat is 200 kilogram meer dan de € 5000 goedkopere variant met 140 pk en een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De luxe uitgevoerde testauto weegt leeg een imposante 1592 kg. Met het aanhangergewicht volledig benut blijft er 715 kg laadvermogen over. Dit moet ruim voldoende zijn voor alle vakantiebagage. Met alle zitplaatsen bezet is er in de kofferruimte nog altijd een laadlengte beschikbaar van 1,16 meter en bedraagt de inhoud onder het afdekzeil 489 liter. Als de auto tot aan de voorstoelen en tot het dak wordt beladen heeft de Mondeo Wagon tot 1,86 meter laadlengte en kan tot 1740 liter meetorsen.

Comfortabel rijden

De door ons geteste Mondeo met 163 pk levert een koppel van 340 Nm. Tijdens de test was dit ruim voldoende om comfortabel te kunnen rijden met een bijna volgeladen auto. Met een aangekoppelde caravan is er wat subtiel voetenwerk vereist om de voorwielen bij het wegrijden niet te laten slippen.

Wat heeft de Ford Mondeo allemaal nog meer voor je in petto wanneer je ‘m meeneemt op een kampeervakantie? Lees in het ACSI FreeLife Magazine van april/mei het volledige rapport.

bestel magazine

 

 

Praat mee

 1. TG
  Tinus de Graaf

  Deze auto gehad met een Hobby UFF 540 aangekoppeld.
  Met 2 vingers in zijn neus de Brennerpas over met zwaarbeladen auto en caravan. Misschien wel de beste auto voor gezinnen met een flinke caravan. De Mondeo is nog redelijk zuinig ook met deze caravan erachter ongeveer 1 op 10
  Inhoud tank van 60 liter en je kan met gemak 500 km rijden op de snelweg.
  Altijd spijt gehad dat ik hem heb ingeruild voor een Kuga 2.0 diesel. Kleinere tank en hoger verbruik en minder ruim.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Test: Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht