ACSI FreeLife

Menu

Peugeot 5008 2.0 HDi

De grote Peugeot 5008 minivan biedt een gezin veel plaats en comfort. Maar maakt hij ook furore als trekauto?

De ruime Peugeot 5008 zou een goed figuur slaan als taxi. Ook op vakantie met de caravan zet hij z’n beste beentje voor, zij het met één beperking.

Aanhangergewicht Peugeot 5008

Op zichzelf lijkt een aanhangergewicht van 1550 kilogram heel behoorlijk voor een gezinsauto met een 150 pk dieselmotor, maar bij volle belading moet je 200 kilogram van het maximale aanhangergewicht aftrekken. Dat stelt je dus voor een lastige keuze: neem je 200 kilogram bagage in plaats van 400, of neem je genoegen met een bescheiden trekgewicht van 1350 kilogram?

Krachtpatser

Als die afweging voor jou positief uitvalt, dan is de Peugeot 5008 zonder meer geschikt voor een caravan uit de klasse tot 1500 kilogram. Met een wielbasis van 2,70 meter en een overhang achteraan van 90 centimeter houdt hij een aanhanger goed in het spoor. Onze testwagen, voorzien van een 150 pk diesel, had geen moeite de combinatie op gang te krijgen.

De tweeliter dieselmotor levert vanaf 2000 toeren per minuut een koppel van ten minste 340 newtonmeter. Daarmee kom je ook bergopwaarts goed vooruit. De zesversnellingsbak schakelt een beetje hakerig, maar heeft de juiste overbrengingsverhoudingen voor het rijden met een aanhanger.

Ben je benieuwd naar het rijcomfort, het verbruik, de laadruimte en de prijs van de Peugeot? De uitgebreide test lees je in het oktober/november nummer van ACSI FreeLife.

button bestel magazine