ACSI FreeLife

Menu

Mercedes-Benz Vito of Viano?

Mercedes-Benz Vito of Viano? En welke motor, uitrusting en aandrijving? Wie een Mercedes-personenbusje als trekauto op het oog heeft, moet veel keuzes maken. ACSI FreeLife test drie veelgekozen uitvoeringen en wijst zo de weg.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
146

Signalement

Merk
Mercedes-Benz
Model
Vito en Viano
Testjaar
2013
Basisprijs
28831

Motorblokken Mercedes-Benz

Van de Mercedes-Benz Vito en Viano zijn alles bij elkaar bijna honderd configuraties mogelijk. Bij de drie uitvoeringen in onze test – de Viano 2.2 liter viercilinder diesel, de Viano 3.0 liter benzine-V6 en de Vito 3.0 liter benzine-V6 – worden de twee populairste motorblokken vergeleken. Beide beschikken over een vijftraps automaat. Zelfs bij een gering toerental is de zescilinder al krachtig en soepel. Hij maakt nooit een overspannen indruk en klinkt een stuk harmonieuzer dan de viercilinder. Dat maakt de V6 voor het dagelijks gebruik comfortabel, vooral voor mensen die de Mercedes-Benz Vito of Viano elke dag en op langere afstanden gebruiken. De viercilinder maakt een wat stugge indruk. Maar als je een kleine, spaarzamere motor zoekt, is hij wel de betere keuze.

Aandrijving

Een ander verschil tussen de geteste personenbusjes van Mercedes-Benz is de aandrijving. Een van de drie heeft niet de standaard gemonteerde achterwielaandrijving maar 4matic vierwielaandrijving. Wat is hiervan te merken? Hoe sturen de busjes? En hoe gaat het met een aangehaakte caravan? Zijn de Mercedes-Benz Vito en de Viano geschikt om een caravan te trekken? De antwoorden en meer details vind je in onze test in het april/mei-nummer van ACSI FreeLife.

Praat mee

 1. T

  Ik wil graag een detai informatie over automaat Viano of Vito van 9 personen busjes. Soort financial lease diesel en bouw jaar 2012, 2013 en 2014.

  Reageer
  0
  0
 2. FB
  Fredrik van de Beek

  Hallo, heel toevallig kreeg ik mijn eerste acsi blad met daarin de test over de Mercedes vito daar in. Ik reed op dat moment nog de vito 6 cilinder en had de 163pk 2.2 liter in bestelling zonder hier in gereden te hebben. Ik werd een beetje bang dat ik een foute keus had gemaakt maar nu ik deze een half jaar heb kan ik zeggen dat het een perfecte auto is die weinig onder doet dan de 6 cilinder. Wel is het verbruik aanzienlijk minder. ( dit is ook de reden) Onze caravan van 1500kg is een eitje voor m. Op zoek naar goede dealer? Wensink Zwolle: Das Beste oder nichts…

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Mercedes-Benz Vito of Viano?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht