ACSI FreeLife

Menu

Mercedes-Benz Vito of Viano?

Mercedes-Benz Vito of Viano? En welke motor, uitrusting en aandrijving? Wie een Mercedes-personenbusje als trekauto op het oog heeft, moet veel keuzes maken. ACSI FreeLife test drie veelgekozen uitvoeringen en wijst zo de weg.

Motorblokken Mercedes-Benz

Van de Mercedes-Benz Vito en Viano zijn alles bij elkaar bijna honderd configuraties mogelijk. Bij de drie uitvoeringen in onze test – de Viano 2.2 liter viercilinder diesel, de Viano 3.0 liter benzine-V6 en de Vito 3.0 liter benzine-V6 – worden de twee populairste motorblokken vergeleken. Beide beschikken over een vijftraps automaat. Zelfs bij een gering toerental is de zescilinder al krachtig en soepel. Hij maakt nooit een overspannen indruk en klinkt een stuk harmonieuzer dan de viercilinder. Dat maakt de V6 voor het dagelijks gebruik comfortabel, vooral voor mensen die de Mercedes-Benz Vito of Viano elke dag en op langere afstanden gebruiken. De viercilinder maakt een wat stugge indruk. Maar als je een kleine, spaarzamere motor zoekt, is hij wel de betere keuze.

Aandrijving

Een ander verschil tussen de geteste personenbusjes van Mercedes-Benz is de aandrijving. Een van de drie heeft niet de standaard gemonteerde achterwielaandrijving maar 4matic vierwielaandrijving. Wat is hiervan te merken? Hoe sturen de busjes? En hoe gaat het met een aangehaakte caravan? Zijn de Mercedes-Benz Vito en de Viano geschikt om een caravan te trekken? De antwoorden en meer details vind je in onze test in het april/mei-nummer van ACSI FreeLife.

Confidental Infomation