ACSI FreeLife

Menu

Tweedehands camper kopen

Tweedehands camper kopen? Neem van tevoren uitgebreid de tijd om te bepalen wat voor camper je precies zoekt. Zeker als het om een tweedehands kampeerauto gaat is het belangrijk om geen overhaaste beslissingen te nemen en kritisch te zijn. ACSI FreeLife heeft voor jou een aantal handige tips die goed van pas kunnen komen als je een tweedehands camper gaat kopen.

Tweedehands camper kopen: aandachtspunten

Een tweedehands camper kopen kan risico’s met zich meebrengen. Om deze risico’s te beperken, geven wij een aantal aandachtspunten bij het kopen van een tweedehands kampeerauto. Maak van tevoren een lijstje met de punten waar de camper zeker aan moet voldoen. Bedenk waar je de kampeerauto voor wil gebruiken en let eventueel op de gezinssamenstelling.

De gezinssamenstelling bepaalt grotendeels de indeling en grootte van de caravan. Ben je op zoek naar een grote camper met veel comfort of ga je voor een compacte camper die geschikt is voor rijden in de bergen?

Camper kopen: wees kritisch!

Een camper is een grote investering en het is dan ook belangrijk om kritisch te zijn en niet alleen af te gaan op de eerste indruk. Loop rondom de camper en controleer de tweedehands kampeerauto op beschadigingen. Controleer de camper op overmatige olielekkage bij motor en versnellingsbak. Dit kan een teken zijn dat de motor meer heeft gelopen dan er op de teller staat.

Werp ook een kritische blik op de binnenzijde van de camper en bekijk of de indeling naar wens is. In het kader van het consumentenrecht ben je verplicht een proefrit te maken met de kampeerauto. Houd er ook rekening mee dat bij een B-rijbewijs het totaalgewicht van een camper maximaal 3500 kg mag zijn.

Keuren tweedehands camper

Om een miskoop te voorkomen is het aan te raden om een tweedehands camper voor aanschaf te laten keuren bij een BOVAG servicebedrijf. De kosten van de aankoopkeuring wegen niet op tegen eventuele reparatiekosten achteraf.

Garantie gebruikte kampeerauto’s

Wanneer je een tweedehands camper aanschaft bij een BOVAG-bedrijf krijg je standaard BOVAG garantie. Dit geldt voor gebruikte campers met een aanschafprijs van minimaal €12.500 (zes maanden of maximaal 20.000 kilometers; van toepassing is hetgeen het eerst wordt bereikt). Op tweedehands kampeerauto’s wordt ook 3 maanden garantie gegeven op uitgevoerde reparatie- en onderhoudswerkzaamheden en gebruikte materialen.