ACSI FreeLife

Menu

Milieuvriendelijke campings

millieuvriendelijke campings

Uitstoot van CO2 verminderen door energiebesparende verlichting of de installatie van zonnepanelen. Het toerisme verandert, het toverwoord is duurzaamheid en milieuvriendelijk kamperen is helemaal in.

Milieuvriendelijk kamperen

Het milieubewustzijn van kampeerders heeft zich de laatste tien jaar ontwikkeld. Dr. Eike Wenzel, directeur van het Instituut voor Toekomstonderzoek in Heidelberg: “Steeds meer mensen waken proactief voor hun gezondheid. Deze ontwikkeling heeft ook het kamperen beïnvloed.”
Kamperen is een vakantiebesteding die altijd al dichtbij de natuur stond. Toch zijn ook hier veranderingen gaande. Vakantiegangers trekken steeds vaker naar plaatsen waar er engagement met het milieu is. Milieuvriendelijk kamperen is dan ook hot.

Natuur

“De laatste jaren is er een behoefte aan verandering ontstaan”, aldus Wenzel. “Naarmate klimaatverandering en schaarste aan grondstoffen de toekomst onzeker maken, groeit de gemeenschapszin van veel mensen, evenals de wens tot een rechtvaardiger maatschappij en nieuwe normen en waarden.” Het respect voor de natuur neemt dus toe.

Eco-campings

Op Eurocampings.nl kan je heel makkelijk filteren op campings die staan voor de bevordering van milieuvriendelijk kamperen. ACSI inspecteert jaarlijks meer dan 800 campings die het predikaat eco-camping verdienen.