ACSI FreeLife

Menu

Kamperen aan de mooiste meren

Meer van Bled

Je zomervakantie beleven aan de rand van een indrukwekkend meer? In Europa is er keuze genoeg. ACSI FreeLife selecteerde ruim 80 campings aan meren.

Van het robuuste Schotland tot aan het idyllische Frankrijk, elk land heeft zo zijn eigen bijzondere landschappen. ACSI FreeLife nam een flinke duik in het Europese aanbod en kwam uiteindelijk boven met een selectie van twaalf mooie plekjes waar je een onvergetelijke vakantie kunt beleven op één van de vele campings aan meren.

Chiemsee – Duitsland

De Chiemsee in Beieren behoort met een omtrek van 80 km2 tot één van de drie grootste meren van Duitsland. Rond het meer kamperen is uitermate populair. Niet alleen vanwege alle mogelijke vormen van waterrecreatie (onder andere vissen, surfen, kajakken en zwemmen), maar ook vanwege de interessante omgeving die grenst aan de Beierse Alpen.

Lac de Pareloup – Frankrijk

Gelegen op 800 meter hoogte in één van Frankrijks oudste departementen Aveyron ligt het op vijf na grootste meer in Frankrijk. Lac de Pareloup is in tegenstelling tot de meeste meren die we bespreken niet op natuurlijke wijze ontstaan, maar aangelegd door de mens.

Lake District – Engeland

Het in het Engelse graafschap Cumbria gelegen Lake District is ook een fenomeen. Maar liefst zestien grote meren (en een flink aantal kleintjes) tref je aan in dit nationale park in het noordwesten van Engeland. Deze langwerpige meren bezoek je niet vanwege het weer; het is er overwegend koel en regenachtig. Hier kom je toch vooral voor die grootse omgeving.

Lipnomeer – Tsjechië

Het Lipnomeer is een stuwmeer gelegen in het zuiden van Tsjechië. Het werd ooit aangelegd om problemen met overstromingen het hoofd te kunnen bieden, maar vanwege de ligging tussen mooie heuvels en bossen is het ook voor kampeerders een aantrekkelijk vakantiegebied.

Meer van Bled – Slovenië

Wie zich graag vergaapt aan sprookjesachtig natuurschoon, moet ooit het Meer van Bled gezien hebben. Het twee kilometer lange en anderhalve kilometer brede meer ligt in het noordwesten van Slovenië, omgeven door glooiende groene heuvels en imposante bergen. Een klein eilandje in het midden van het meer vormt de grootste attractie.

Lago di Bracciano – Italië

Italië kent vele meren waar een prima invulling aan een heerlijke vakantie gegeven kan worden. Wij kozen voor het ovaalvormige Braccianomeer. Dit grote kratermeer fungeert als drinkwaterreservoir van de stad Rome. Het is gevuld met zeer zuiver water en daardoor een van de schoonste meren van het land. Dat maakt het tot een zeer populaire plek onder toeristen.

Meren rond Silkeborg – Denemarken

De natuur rond het centraal in Midden-Jutland gelegen Silkeborg is uniek. Glooiende landschappen, een bosrijke omgeving, riviertjes, beekjes en meren zo ver het oog reikt. En dan niet zo zeer één bepaald meer, maar juist een concentratie van kleinere en grotere meertjes.

Ossiacher See – Oostenrijk

In Karinthië, de meest zuidelijke provincie van Oostenrijk, vinden we de Ossiacher See. Het meer ligt aan de voet van de 1900 meter hoge Gerlitzen en beslaat ruim 10 km2. Het is geknipt voor liefhebbers van watersport. Vanwege de constante wind die vanaf de berg over het meer raast, is het hier voor zeilers en surfers namelijk goed toeven.

Veluwemeer – Nederland

Wie het liever dichter bij huis zoekt, kan ook in eigen land prima kamperen in de buurt van bijvoorbeeld het Veluwemeer. Dit langwerpige meer tussen de noordelijke Veluwe en oost-Flevoland is gecreëerd na de inpoldering van het IJsselmeer en is één van de Veluwerandmeren.

Loch Ness – Schotland

In de Schotse Highlands treffen we een van de beroemdste meren ter wereld aan. Die faam heeft vooral te maken met een mythisch monster waarvan het bestaan nooit is bewezen. De kans dat je dit zogenaamde ‘Monster van Loch Ness’ dan ook daadwerkelijk zult zien, is gering.

Vierwoudstedenmeer – Zwitserland

Het kloppend hart van de Alpen, zo wordt de regio rond het Vierwoudstrekenmeer (‘Vierwaldstättersee’) ook wel omschreven. Het grote meer ligt op 434 meter hoogte en heeft door de grillige vorm wat weg van een fjord. Het meer wordt omgeven door de bergtoppen van onder andere de Pilatus en de Rigi.

Balatonmeer – Hongarije

De Hongaren spreken over Balaton als ze het hebben over het grootste meer van Centraal en Oost-Europa. De laatste lettergreep betekent namelijk al ‘meer’. In grote delen wordt het water niet dieper dan 3 meter. Relatief veilig dus. Bovendien zorgt de beperkte diepte in de zomer voor een aangename temperatuur van het water.