ACSI FreeLife

Menu

8 campings rond het Trasimeense Meer

Het grote Trasimeense Meer (Lago Trasimeno) ligt, omgeven door groene heuvels, op de grens tussen Umbrië en Toscane.

Prins Trasimeno

Het Trasimeense Meer dankt zijn naam aan de prins Trasimeno, zoon van de Etruskische koning Tirreno. Trasimeno werd verliefd op de nimf Agilla en tussen hen ontstond een grote liefde. De liefde liep tragisch af met het verdrinken van de prins in het meer. Sindsdien wordt het meer Lago Trasimeno genoemd, het Meer van Trasimeno. Er wordt gezegd dat als een zachte wind over het meer strijkt, het weeklagen van de nimf Agilla te horen is.

Strategische ligging

Het Trasimeense Meer is de ideale bestemming voor kampeerders die willen genieten van een ontspannende en tegelijkertijd actieve vakantie. Dankzij de strategische ligging van het Trasimeense Meer kan je gemakkelijk en in korte tijd de belangrijkste steden van Midden-Italië bereiken, zoals Perugia, Assisi, Gubbio, Todi, Orvieto, Rome, Florence, Siena, Cortona en Arezzo.

Trasimeense tradities

In de kleine stadjes en dorpjes aan de oevers van het Trasimeense Meer en in de heuvels eromheen, zijn eeuwenoude tradities nog in stand gebleven en vind je lokale producten die zijn bereid volgens traditionele recepten van de boeren en vissers van de regio.

Festivals

Van april tot oktober wordt het Trasimeense gebied opgeluisterd met dorpsfeesten, festivals en evenementen. Coloriamo i Cieli in Castiglione del Lago, bijvoorbeeld, is een internationaal vliegerfeest dat de blauwe hemel vult met kleur. En in Castiglione del Lago wordt het tulpenfestival gehouden, de Festa del Tulipano, met een parade van praalwagens versierd met tulpen.

Wandelen, fietsen en kamperen

De rust en ongerepte natuur maken het ontdekken van dit gebied rond het meer zeer zeker de moeite waard voor wandelaars en fietsers. Een selectie van acht campings rond het meer vind je alvast hier

Kamperen rond het Trasimeense Meer

Een selectie van acht campings rond het meer vind je hier:

Villaggio Italgest

Martiri di Cefalonia, 06060 Sant ‘Arcangelo/Magione
201 kampeerplaatsen
ACSI Club ID geaccepteerd
Grote familiecamping met schaduwrijke plekken. Met Nederlands animatieprogramma, buitenzwembad met glijbaan en zonnebank.

Camping Polvese

Montivalle, 06063 Sant ‘Arcangelo
172 kampeerplaatsen
ACSI Club ID geaccepteerd
Grote camping met schaduwrijke staanplaatsen. De camping ligt direct aan het meer. Met twee zwembaden, excursieprogramma’s en eetgelegenheden.

Camping Punta Navaccia

Via Navaccia, 406069 Tuoro sul Trasimeno
190 kampeerplaatsen
CampingCard ACSI en ACSI Club ID geaccepteerd
Grote camping aan het meer. Ook geschikt voor gezinnen met wat oudere jeugd. De staanplaatsen bieden veel schaduw en zijn redelijk ruim.

Badiaccia Camping Village

Via Pratovecchio 1, 06061 Castiglione del Lago
260 kampeerplaatsen
CampingCard ACSI geaccepteerd
Grote familiecamping aan het meer. Met fitnessruimte (hydromassage) en diverse eetgelegenheden.

Camping Cerquestra

Strada Prov. Le Torricella 28, 06060 Magione
70 kampeerplaatsen
ACSI Club ID geaccepteerd
Terrassencamping met veel schaduwplekken. Met speeltuin, excursie- en animatieprogramma’s en snackbar, restaurant en pizzeria.

Camping La Spiaggia

Via Europa 22, 06065 Passignano sul Trasimeno
50 kampeerplaatsen
CampingCard ACSI en ACSI Club ID geaccepteerd
Camping aan het meer met privé-strand. Met speeltuin, begeleide wandeltochten en zwembad direct aan het meer. Vers brood verkrijgbaar.

Camping Kursaal

Via Europa 24, 06065 Passignano sul Trasimeno
70 kampeerplaatsen
CampingCard ACSI en ACSI Club ID geaccepteerd
Kleinere camping aan het meer in een exotisch aandoende tuin van een villahotel met restaurant. Met whirlpool, zwembad en sportterrein.

Camping Listro

Via Lungolago, 06061 Castiglione del Lago
30 kampeerplaatsen
CampingCard ACSI geaccepteerd
Kleinere, schaduwrijke camping, direct aan het meer met zandstrand. Vlakbij het centrum van het stadje. Met binnenzwembad.

Confidental Infomation