ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Ford Transit Custom Nugget

In samenwerking met Westfalia ontwikkelde Ford de Transit Custom Nugget. Redacteur Timo had de Nederlandse primeur om deze nieuwe buscamper te testen tijdens een camperreis door Slovenië. Heeft Ford met deze goudklomp op wielen daadwerkelijk het goud op de buscampermarkt in handen?

Auteur
Timo de Boer
Datum
ReactiesReageer
Ford Transit Custom Nugget
Custom Nugget

Signalement

Merk
Ford
Model
Transit Custom Nugget
Testjaar
2019
Gewicht
3.200 kg
Basisprijs
€ 42.290

In Duitsland is de Custom Nugget al jaren populair onder camperaars. In heel Europa zit de verkoop van campers de laatste jaren sterk in de lift, genoeg reden voor Ford om de nieuwe Nugget nu ook in andere Europese landen op de markt te brengen. Waaronder Nederland en België.

Kampeermiddel voor de avonturiers

Ford prijst de buscamper aan als het ideale kampeermiddel voor mensen die graag het avontuur op zoeken. En waar kan dat beter dan in Slovenië, het land dat zich op de kaart zet als dé vakantiebestemming voor actieve mensen die het meest genieten als ze buitenshuis zijn?

Ljubljana is mijn vertrekpunt  voor een rondje Triglav Nationaal Park. Vanuit de kleine Sloveense hoofdstad ben je in een mum van tijd midden in de natuur. Op het 8-inch grote touchscreen toets ik mijn eerste bestemming voor de nacht in: Ukanc.

Comfortabel rijden

Vanaf het vliegveld draai ik de Custom Nugget de snelweg op. De camper is gebaseerd op de Transit Custom, de populaire bestelwagen van Ford. De 170 pk sterke tweeliter Ecoblue dieselmotor in combinatie met de zestraps automaat trekt de buscamper snel en soepel naar de 130 kilometer per uur. Volgens de fabrieksopgave ligt het verbruik op 6,3 liter per 100 kilometer.

Even wat lucht er bij voor je rug

Met een handpompje blaas ik wat lucht bij in het kussen voor mijn onderrug. De ergonomische stoelen – met verwarming en verstelbare armleuningen aan beide zijden – garanderen vele comfortabele autokilometers. Comfort zit ‘m ook in de bediening.

De vele functies van de Custom Nugget

Voor veel functies hoef ik mijn handen niet van het stuur te halen omdat deze zich ook vanaf het stuur laten bedienen. Het uitgebreide SYNC 3 multimediasysteem is trouwens ook aan te sturen met je stem. Lang voordat ik alle functies van de Custom Nugget heb kunnen ontdekken en proberen, moet ik de snelweg alweer verlaten.

Conclusie Custom Nugget

Benieuwd naar het slotoordeel van Timo en waar onze testredacteur nog allemaal meer tegenaan loopt met de Custom Nugget? In ACSI FreeLife 6-2019 lees je zijn hele artikel.

Bestel magazine