ACSI FreeLife

Menu

Nieuw: VW Caddy Beach

Eerst werd hij belachelijk gemaakt, nu is hij niet meer weg te denken. De kleinste camper van Volkswagen op basis van de Caddy. Inmiddels komt de vierde generatie op de markt.

De vierde generatie Caddy’s is helemaal compleet. Na de korte modellen met een Euro6-motor heeft Volkswagen nu de 47 centimeter langere Caddy Maxi, de ‘4Motion’ met vierwielaandrijving en de minicamper Caddy Beach in de showroom staan.

Geschikt voor zware aanhangers

Hoewel de Caddy geschikt is om zware aanhangers te trekken, zijn de toegestane aanhangergewichten niet hoger geworden. De korte uitvoeringen mogen meer gewicht trekken dan de lange uitvoeringen. Bij de 1,2 TSI zorgt de direct-shift gearbox (DSG) voor een 100 kilogram hogere toegestane aanhangerlast (1500 in plaats van 1400 kilogram).

Opmerkelijk is dat de eenvoudige Conceptline als Maxi met een 102 pk turbocharged direct injection (TDI) 1,5 ton mag trekken, terwijl de duurdere uitvoeringen met DSG slechts 1,35 respectievelijk 1,4 ton mogen trekken.

VW Caddy Beach

Omdat juist de Beach een hippe optie is voor een minicamper verdient hij nadere aandacht. De nieuwe naam verandert overigens niets aan wat hij waard is – de inrichting is niet veel anders dan die van zijn voorganger de Tramper. De Beach heeft verduistering met ingenaaide magneten en de bediening van de centrale vergrendeling en het openen van de achterklep zijn standaard achterin de wagen.

De Maxi-uitvoering heeft voordelen in het dagelijks gebruik, onder meer omdat hij een volwaardige gezinsauto is met vijf zitplaatsen.

NOx-reductie

Nieuw is de NOx-reductie van de dieselmotoren, zoals met AdBlue uit een tank achter de voorbumper. De vulpijp is zo gemaakt en geplaatst dat je de achtlitertank ook bij de benzinepomp in een paar seconden kunt vullen. Gehannes met flacons blijft je zo bespaard; ook op dit punt zijn de genen bespeurbaar van een bedrijfsauto, wat de Caddy in wezen is.

De instelbare schokbrekers op de starre achteras maken het rijden duidelijk comfortabeler. De verbeterde vering is, naast het moderne infotainment en de hulpsystemen, de belangrijkste vernieuwing in deze vierde generatie Volkswagen Caddy. De Volkswagen Caddy Beach is verkrijgbaar vanaf € 27.675.

Tekst: MP, H.P. Wacker/I. Wagner

Confidental Infomation