ACSI FreeLife

Menu

Kamperen met een kleine auto: het kan!

Op kampeervakantie met een Ford Fiesta. Het is misschien moeilijk voor te stellen maar je kunt er meer in kwijt dan je zou verwachten. Kampeerwereld Hendriks nam de proef op de som en laat zien dat je een prima kunt gaan kamperen met een kleinere auto.

Met een kofferbakinhoud van 290 liter zul je wel kritisch moeten kiezen welke spullen je meeneemt naar de camping. Ter vergelijking, de inhoud van de kofferbak van een Ford Focus is bijna dubbel zo groot. Maar het heeft wel z’n voordelen om kleiner te kamperen.

Besparen

Door het beperkte gewicht van de auto bespaar je op wegenbelasting en brandstofverbruik. Tenten, stoelen en slaapmatten worden er daarnaast alleen maar lichter op. Daarom speelt de kampeerbranche volgens Kampeerwereld Hendriks steeds meer in op een kampeervakantie met kleinere auto’s.

Om het zichzelf niet al te moeilijk maken, is het testteam uitgegaan van een gezin met één kind van twee jaar oud. De kofferbak van de Fiesta is gevuld met alleen het hoognodige kampeergoed: een familietent, stoelen, kookattributen, een koelbox en slaapspullen. Kleding en handdoeken zijn in reistassen gestopt. Allemaal om broodnodige inpakruimte te besparen.

Inpakstrategie

Het klinkt allemaal leuk dat klein-maar-fijn-kamperen. Toch komt er de nodige inpakstrategie bij kijken als je op pad gaat met een ‘boodschappenauto’. Begin dus extra op tijd met inpakken.

Op basis van hun bevindingen heeft het testteam de volgende tips voor je om je bagage zo efficiënt mogelijk in te pakken:

  • Stop met dat oneindige geprop. Het klinkt misschien eenvoudig maar in de praktijk ben je nog wel eens geneigd om bijvoorbeeld die extra wintertruien toch maar in te pakken. Laat die truien maar mooi thuis en die dikke jas helemaal.
  • Laat koffers thuis en gebruik reistassen voor je kleren en handdoeken. Reistassen zijn flexibeler waardoor je ze gemakkelijk ergens tussen kunt plaatsen.
  • Grote en zware spullen leg je zoveel mogelijk tegen de rugleuning. Het zwaartepunt van de auto blijft zo veel lager en dat komt de veiligheid ten goede.
  • Vermijd (zware) spullen op de hoedenplank, no way! Desnoods maak je nog gebruik van een bagagenet of een traliewerk. Dan vliegt niet alles naar voren bij een noodstop.

Heb jij wel oren naar zo’n klein-maar-fijn-kampeervakantie? Kampeerwereld Hendriks heeft voor jou mooi op een rijtje gezet hoeveel je moet neerleggen voor zo’n complete kampeeruitrusting. Bij het testteam hebben ze alle items op de lijst in de Ford Fiesta gekregen. Dan moet het jou toch ook lukken…

Confidental Infomation