ACSI FreeLife

Menu

Altijd de juiste bandenspanning

De juiste bandenspanning is belangrijk, voor veiligheid én duurzaamheid. Maar wie controleert de bandenspanning elke maand? Het Maleisische bedrijf FOBO ontwikkelde een apparaatje dat het heel gemakkelijk maakt.

De Tire Pressure Monitoring System is een apparaatje dat via Bluetooth synchroniseert met een in-car unit of een app op jouw Android of iOS apparaat. Een smartphone of tablet is vereist, omdat je via de app de instellingen bepaalt.

Doorlopend op de hoogte van de bandenspanning

Het werkt heel simpel; je monteert de sensoren op het ventiel van de banden van de auto. Daarna synchroniseer je het apparaatje via Bluetooth met de gratis app op je telefoon of tablet. Nu word je doorlopend op de hoogte gehouden van de spanning van je banden. Wanneer een band te zacht dreigt te worden, krijg je een duidelijk signaal via je telefoon of de in-car unit.

De sensoren zijn water- en vuilafstotend en hebben een batterij die twee jaar mee gaat. Stelen heeft geen zin; de sensoren zijn alleen te gebruiken door de rechtmatige eigenaar, omdat ze gekoppeld zijn aan een account. Het systeem werkt bij voertuigen met vier wielen waarvan de bandenspanning beneden de 50psi ligt.

Meer informatie over FOBO Tire kan je hier vinden.

Confidental Infomation