ACSI FreeLife

Menu

Zo kampeert campingkok Petra Knoth

Petra Knoth schreef samen met Kim Hopmans het campingkookboek Smakelijk Kamperen. Daarvoor interviewden ze een achttal BN’ers over hun kampeerervaringen en favoriete kampeergerecht.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Kamperen met BN'ers_Petra Knoth

In deze rubriek laten we een van deze BN’ers aan het woord. Dit keer zijn de auteurs zelf aan de beurt, en het gaat natuurlijk vooral over… koken op de camping!

Campingkeukentips Smakelijk kamperen

Kamperen én lekker koken. Het klinkt als water en vuur, want hoe doe je dat met beperkte ruimte, keukenspullen en ingrediënten? Het is soms een uitdaging, maar met de recepten en campingkeukentips van Petra gaat het iedereen lukken om elke vakantiedag een smakelijk recept op de campingtafel te toveren.

Lichtgewicht borden, bestek, snijplank, pannen, blikopener, kurkentrekker, scherp mes, kaasschaaf, dunschiller, aardappelschilmesje, knoflookpers, maatbekertje/-lepel, keukenpapier, schaar, pollepel, vergiet, handrasp, vuilniszakken, afwasspullen en een theedoek zijn de echte basisspullen voor de campingkeuken.

Kookstel

De tweepitter is een absolute uitkomst op de camping. Overigens zijn alle gerechten uit het boek ook op een éénpitsbrander te maken, je moet alleen iets scherper op de volgorde van je maaltijdbereiding letten.

Barbecue

Het kan handig zijn om een compacte barbecue mee te nemen tijdens je kampeertrip. Neem ook een vleestang mee. Kolen of briketten? Dat hangt af van welke barbecue je gebruikt én van je eigen voorkeur. Met kolen wordt je barbecue bijvoorbeeld sneller heet en briketten branden gelijkmatiger. Neem ook een barbecuetang of spatel mee, wel zo handig voor het omdraaien van je vlees of visje.

Koelbox en koelelementen

Heb je niet de luxe van een ingebouwde koelkast, dan is een koelbox met koelelementen een uitkomst. Op de meeste campings kun je de elementen inleveren om ze vervolgens weer bevroren terug te krijgen.

Wat je verder aan keukenspullen meeneemt hangt uiteraard af van je manier van kamperen en van de ruimte die je hebt. In het boek vind je een complete lijst, ook van ingrediënten (kruiden, olie/azijn, blikken en potten etc.), die het kokkerellen op de camping een stuk makkelijker maken.

Favoriete recept

Na het lezen van dit verhaal ben jij ongetwijfeld benieuwd naar het favoriete campingrecept van Petra Knoth. In ACSI FreeLife 4-2019 vind je haar geliefde recept en trakteert ze de lezers op een heel handige tip waarmee je op de camping rijst kan garen. Smakelijk kamperen alvast!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Zo kampeert campingkok Petra Knoth

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht