ACSI FreeLife

Menu

Zijn dit de kampeertrends voor 2018?

De kampeerwereld staat niet stil. Met het pimpen van je caravan, het restylen van je camper en het ontwerpen van compleet nieuwe kampeermiddelen is deze branche constant in ontwikkeling. Bovendien zijn kampeerders zelf ook in beweging. Je ziet tegenwoordig vaker samengestelde gezinnen op de camping en zie je meer en meer jonge gezinnen met klein kinderen die op pad gaan met een camper. Wat kun je verder dit kampeerseizoen op de camping verwachten?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
kampeertrends voor 2018

Slaap in een daktent

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een daktent te nemen. Dan slaap je gewoon op je auto. Mocht je denken dat dat bij jouw auto niet gaat: voor een rijdende auto geldt een daklast van 75 à 80 kilogram, maar als je stilstaat mag je dak vijf keer dit gewicht dragen. Een daktent weegt ongeveer 65 kilo en je monteert hem met een koffer op het dak. Als je op de plaats van bestemming bent open je de koffer en vôila: tent. Het voordeel hiervan is dat je hem letterlijk overal neer kunt zetten en dat je na een lange reis niet hoeft te lopen hannesen met tentstokken of haringen. Ga je kamperen met je auto? Vergeet dan niet je autoverzekering te checken.

Neem een tenttrailer

De vouwwagen timmert al een tijdje flink aan zijn imago want deze tenttrailers (dat komt dus op hetzelfde neer) is ideaal voor de beginnende kampeerder. Hij is flexibel, snel en bovendien licht. Ze zien er bovendien tegenwoordig gewoon goed uit en zijn zelfs verkrijgbaar met als ‘offroadaanhanger’.

Trends voor 2018: lichte, eenvoudige caravans

De kans is groot dat we over een aantal jaar allemaal een elektrische auto rijden. Heel leuk natuurlijk, maar hoe nemen we de caravan dan mee? Er zijn een aantal fabrikanten die er al op inspelen en hele lichte en uitschuifbare caravans ontwikkelen. Als je een kleinere auto hebt is dit natuurlijk fantastisch. Vind je die nog te duur? Houd dan bij het zoeken naar een caravan echt rekening met het maximale trekgewicht van je auto, want er is niets onveiliger dan een te zwaar gewicht te trekken.

Bouw je auto om tot camper

Je ziet het steeds vaker op de camping; leuke, kleine bestelbusjes die omgebouwd zijn tot camper. Goed idee toch? Zo neem je je bed overal mee naartoe. Maar je omgebouwde bestelbus moet wel voldoen aan de eisen van de RWD en geregistreerd staan als kampeerauto. Daarna betaal je minder wegenbelasting en voor verzekering en onderhoud, maar het is wel verboden om je kampeerauto nog voor dagelijks gebruik te benutten.

Praat mee

Praat mee: Zijn dit de kampeertrends voor 2018?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht