ACSI FreeLife

Menu

Doe-het-zelf-sanitair deel 2

Moderne caravans zijn van alle gemakken voorzien. Toch ontbreekt er in je kampeermiddel nog wel eens een puntje op de i, bijvoorbeeld in het sanitair. Daarom geven we lezerstips mee zodat jij je helemaal op je gemak voelt in je toiletruimte.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
sanitair
4

Kleding ophangen

Eén van de lezers baalde van het geringe aantal haakjes in de toiletruimte van zijn caravan om handdoeken en kleding op te hangen. De stang van de douchecabine was niet stevig genoeg om natte en zware kleding op te hangen. De lezer zorgde uiteindelijk zelf voor een simpele oplossing. Op een aantal plekken verving hij de montageschroeven van het douchekleed door roestvrijstalen handdoekhouders met hetzelfde schroefdraad.

5

Reinigingspomp

Douchecabine overstroomd? Het afvoerputje raakte na verloop van tijd verstopt, waardoor het water niet meer goed wegliep. De platte sifon bleek van onderaf moeilijk bereikbaar, waardoor het ook niet zo eenvoudig was om het putje schoon te maken. Met een krachtige reinigingspomp die je voor een wasbak gebruikt, is je cabine zo weer droog. En inderdaad: na een paar keek pompen kon hij weer als vanouds douchen, zonder overstromingsgevaar.

6

Waterinstallatie

De slang van de schoonwatertank moet af en toe schoon worden gemaakt. Eén van de lezers combineert dat klusje altijd met de reiniging van de rest van de waterinstallatie. Daarvoor kan je dezelfde (schoonmaak)middelen gebruiken. Wat heb je verder nodig? Twee koppelingen, een trechter en een stuk waterslang van ongeveer 5 centimeter. Deze verbind je met de trechter en een koppeling. Voor de schoonmaakbeurt verbind je de trechter met de schoonwaterslang. Vervolgens giet je het reinigingsmiddel in de trechter, net zo lang tot de slang volledig is doorgespoeld. Na de reiniging – en om de slang te vervoeren – sluit je beide uiteinden van de slang af met een koppeling. Zo kan er geen vuil in komen.

Lees ook deel 1.


Bron: MPS, Tekst: Anne Mandel

 

Praat mee

 1. N

  Fijne tips. Het is erg belangrijk om voorzichtig te zijn als je aan het sanitair zit. Een punt wat nog al eens vergeten word is om goed aandacht te besteden aan de koppeling die aangesloten word op de slang. Dit moet echt de exacte maat zijn, anders staat je hele caravan blauw. Zelf werk ik normaliter met een Storz koppeling.

  Reageer
  0
  0
 2. AP
  A van der Pol

  uitklapbaar droogrek buiten ophangen aan de tentrail die boven de ramen zit bij veel caravans. Maak van tentdoek een rechthoekig doek iets breder dan de ophanghaken van het droogrek naai boven in een tentpees .
  Naai op het tentdoek twee langwerpige zakjes waar je de ophanghaken van het droogrek in kan steken even de afstand meten
  Nu kan je boven elk raam waar de zon opstaat je droogrek neerhangen in de rail waar je ook je zonnescherm op monteerd.

  Reageer
  0
  0
 3. WO
  W. den Ouden

  Ik gebruik al jaren een in/ uitklapbaar droogrek (in mijn geval merk (Leifheit). Neemt ingeklapt nauwelijks ruimte in en heeft uitgeklapt +/- 4,5 meter lengte aan ophangruimte. Naar mijn beleving is hiervoor in elke toiletruimte wel ruimte

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Doe-het-zelf-sanitair deel 2

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht