ACSI FreeLife

Menu

Doe-het-zelf-sanitair deel 1

Moderne caravans zijn van alle gemakken voorzien. Toch ontbreekt er in je kampeermiddel nog wel eens een puntje op de i, bijvoorbeeld in het sanitair. Daarom geven we lezerstips mee zodat jij je helemaal op je gemak voelt in je toiletruimte.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
1

Douchekuip

Scheurtjes in de douchekuip? Je kan dan wel een nieuwe douchekuip krijgen van de fabrikant, dat wil nog niet zeggen dat hiermee het probleem automatisch is verholpen. Om de belasting van de douchekuip te minimaliseren, kan een simpele ingreep heel wat scheurleed voorkomen. Koop een 4 centimeter dikke styrodurplaat bij de bouwmarkt, zaag deze vochtbestendige isolatieplaat op maat en gebruik hem als deklaag voor in de douche. Deze laag zorgt er voor dat de waterbelasting gelijkmatig wordt verdeeld, tenminste als je de douche niet gebruikt. De bedekking is vederlicht zodat je de plaat heel makkelijk kunt weghalen als je gaat douchen. Voor het zicht kan je er nog een antislipmat bovenop leggen.

2

Plakkend douchegordijn

In eenvoudige toiletruimtes is de douche vaak afgeschermd met een gordijn. Dat is niet de meest ideale oplossing. Een douchegordijn hangt niet altijd zoals jij wilt en wil nog wel eens aan je lijf plakken. Om deze irritatie te voorkomen, kan je dubbelzijdige tape-magneten op de cabine plakken. Deze zorgen er voor dat het gordijn op afstand blijft en niet aan je gaat plakken.

3

Vuile was

Waar laat je je vuile was? Dat is een vraag die iedere kampeerder wel eens bezighoudt. We ontvingen twee verschillende doe-het-zelfoplossingen van lezers. Allereerst kun je simpelweg een gat zagen in de plank waarop het matras van het onderste stapelbed rust. Onder het bed vind je een uitklapbare krat die als wasmand kan dienen. Iets te primitief? Dan kun je nog altijd gebruikmaken van een kattenluik, door er eentje te monteren in een wand van de toiletruimte. Hierachter bevindt zich dan een bergruimte. Zo belandt de vuile was via het kattenluik in een net en klaar is kees.

Ben jij benieuwd met welke simpele adviezen jij je nog net wat meer op je gemak kunt voelen in jouw toiletruimte? Op maandag 28 november 2016 lees je in deel 2 welke drie tips nog meer van pas kunnen komen.

Bron: MPS, Tekst: Anne Mandel

Praat mee

 1. JG
  Jos. Geurts

  Beste lezer,
  n.a.v. de opmerking over barstjes in de douchevloer zou ik graag weten waarmee de holle ruimte tussen het bodemprofiel van de kunststofdouchevloer en de camperbodem van boven kan worden opgevuld.
  Schuimende vullers zouden de douchevloer omhoog drukken. Welke vloeibare kunststof kun je hiervoor gebruiken?
  M. vr. gr.
  Jos. Geurts

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Doe-het-zelf-sanitair deel 1

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation