ACSI FreeLife

Menu

Winterkamperen is hot

Kamperen is iets wat je alleen doet in de zomer? Nee hoor! Uit onderzoek van ACSI blijkt dat ongeveer 50% van respondenten ook in de winter op pad gaat.

Auteur
Willeke Verbeek
Datum
2
2
ReactiesPraat mee

Zowel de zonnige bestemmingen (overwinteren) als de wintersportcampings zijn in trek.

Winterkamperen en overwinteren

Maar liefst 34% van de Nederlandse kampeerders gaat in de winter kamperen. Dat is echter weinig vergeleken met de Denen, Engelsen en Italianen. Met ruim 70% zijn dit de meest fanatieke kampeerders in de winter. Dit blijkt uit onderzoek van campingspecialist ACSI onder 940 kampeerders uit Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Frankrijk en Italië.

Liever zon dan sneeuw

Alhoewel de warme zon het wint van de koude sneeuw, is kamperen op wintersportcampings zeker wel in trek. Gemiddeld gaat 30% van de winterkampeerders naar een wintersportcamping. Eenmaal op locatie aangekomen, is wandelen in de sneeuw de meest favoriete bezigheid (50%). Maar ook skiën (23%) is geliefd.

Ruim 20% gaat naar een wintersportgebied voor de wellnesscampings. Overdag lekker actief bezig zijn in de sneeuw en daarna heerlijk ontspannen bij het wellnesscenter. Uitzonderingen op het kamperen in de sneeuw zijn de Engelsen. Slechts 11% van de Engelse winterkampeerders gaat naar de sneeuw en maar liefst 65% zoekt de zon op.

Special in ACSI FreeLife magazine

Meer lezen kan in de special winterkamperen in het ACSI FreeLife magazine. De wintereditie van het kampeermagazine ligt weer in de boekhandel of is hier te bestellen. Lees over mooie winterzonbestemmingen, hoe je goed voorbereid op pad moet gaan en de ideale wellnesscampings. Je kunt zelfs een week kamperen winnen op CaravanPark Sexten in de Dolomieten!

bestel magazine

 

Praat mee

 1. l

  Wij gaan al jaren naar camping sass dlacia in de dolomieten. Na vele omzwervingen hebben wij daar ons plekje gevonden. Aan de piste en aan de sela ronda.

  Reageer
  0
  0
 2. k

  Niet alleen naar de wintersport, maar ons eigen land is prachtig in de winter, alleen erg jammer dat veel campings het laten afweten. Op een paar prima campings na, is hier alles gesloten. Jammer, jammer jammer

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Winterkamperen is hot

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation