ACSI FreeLife

Menu

Winterkamperen? Daarom!

Winterkamperen wint aan populariteit. Campings staan ook in het koude seizoen steeds voller. Durf jij het aan? Deze dappere dodo’s gingen je voor!

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
7152 wintersport

Op de wintercampings vragen we kampeerders naar wat er zo leuk is aan winterkamperen.

Voor het skiën of voor quality time

“Toen mijn man drie jaar geleden met het idee kwam om ook eens in de winter te gaan kamperen, dacht ik dat hij gek geworden was. Wij, verwende mooiweerkampeerders, in de sneeuw? Met twee kinderen? Dat dacht ik dus niet!

Maar zie ons nu: we gaan al voor de derde winter op rij met onze caravan naar het Zillertal, waar we hem tot Pasen laten staan. Zo vaak als we kunnen gaan we ernaar toe om even bij te komen van de drukte van alledag. Om te skiën, of gewoon voor wat quality time met het gezin.”
– Familie Golla

Verwarming nog nooit op z’n hoogst

“Het is echt zalig om in je lekker warme caravan te zitten terwijl er ijspegels aan het raam hangen en het buiten sneeuwt en vriest dat het kraakt. Tot min 17 graden heb ik al meegemaakt, maar de hoogste stand van de verwarming heb ik eigenlijk nog nooit nodig gehad.

Gelukkig is mijn caravan uitgerust met vloerverwarming, dus ook zonder sloffen is het binnen goed toeven. Je moet uiteraard wel een ladder meenemen om de sneeuw van het dak en de voortent te kunnen vegen. Daar gebruik ik een trekker van neopreen met uittrekbare steel voor, daarmee is er geen risico op beschadiging.”

– Hartmut Klarmann

Zonsopgang boven besneeuwde bergtoppen

“Wat wil een mens nog meer dan bergen, sneeuw, zonneschijn en je eigen vertrouwde skihut, oftewel caravan? Wij gaan dan ook al jaren met veel plezier winterkamperen. Het landschap is overal even sprookjesachtig en de campings zijn perfect voorzien op de winterse omstandigheden.

Beeld je eens in: ’s ochtends schuif je de gordijntjes open en het eerste wat je ziet is de zonsopgang boven de besneeuwde bergtoppen! Je eet op je gemak een ontbijtje in je behaaglijke caravan en daarna maak je een wandeling over de inmiddels vrijgemaakte paden. Of je stapt vanuit je caravan min of meer rechtstreeks de piste op. Dat is echt puur genieten.

Als je ’s middags moe terugkeert, plons je in het warme water van het campingzwembad. En als de zon je goedgezind is, kun je heerlijk relaxt vanuit je ligstoel genieten van de bergen om je heen. ’s Avonds ontmoet je gelijkgestemde zielen in het campingrestaurant, of blijf je lekker knus in je eigen caravan natuurlijk. Gezelliger wordt het niet!”

– Annemarie en Karl-Heinz Paumen

Ga jij ook winterkamperen? Wat vind je er zo leuk aan? En welke camping is je favoriet? Laat jouw ervaringen achter in een reactie!

Tekst: MPS

Praat mee

  1. RV

    Winter camperen doen, wij gaan al 30 jaar in de kerst ,oud en nieuw periode.Eerste vier jaar karnten hermagor Oostenrijk altijd strenge vorst -20 met een burstner caravan. Geen probleem met ring verwarming was goed warm te krijgen ,de hoogste stand van de kachel nog nooit gebruikt. Daarna verwisseld met Frankrijk Aravis gebergte bij Annecy waar we op 1000 meter hoogte zitten. Wel s nachts mildere temperaturen . Vele malen zware sneeuwval gehad dan is het zaak het dak van de caravan vrij te houden, en erom heen ook voor de afreis is dit wel nodig. De winter campings hebben een droog ruimte voor ski kleding en schoenen zodat het niet in het winter tentje hoeft(dit ook i.v.m de ruimte hier in) Electra kabel niet op de grond i.v.m aan vriezen. Propaan gas gebruiken, wij hebben op het reduceer ventiel een dy ijser gemonteerd voor bevriezing van het ventiel tegen te gaan. Wat betreft de auto,winterbanden is een pre anti vries checken en onderweg naar de omstandig heden aanpassen.

    Reageer
    1
    0

Praat mee: Winterkamperen? Daarom!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht