ACSI FreeLife

Menu

Wereldreis per camper

Vele kilometers in 241 dagen met de camper. De Duitse Sarah en Martin begonnen in januari 2012 met hun avontuurlijke wereldreis en vertellen hier alles over in ACSI FreeLife.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

De jonge avonturiers vatten het idee na hun studies. De gedachte “het is nu of nooit”, is de doorslaggevende factor die hen doet besluiten om de wereld te gaan ontdekken. In een camper.

Opvallende T3

De Volkswagen T3, opvallend geschilderd in tijgerprint, brengt hen van thuisland Duitsland naar Turkije, Iran, Pakistan en India. Na een boottocht van India naar Maleisië, vergezelt de opvallende bus hen nog naar Thailand, Laos, China, Tibet, Mongolië, Rusland, Finland, de Baltische staten, Polen en weer terug naar huis.

Via Facebook deelt het stel alles met het thuisfront. De reis begint in Turkije en vanaf hier worden ze door een groeiende groep volgers gevolgd. In Turkije begint echter ook gelijk het eerste probleem: de bus houdt er twee weken mee op. Maar reizen heeft natuurlijk zo zijn charme: het stel is behoorlijk wat nieuwe vriendschappen rijker en ervaart een enorme hulpvaardigheid.

Populair

In Iran maakt het stel nieuwe vrienden, eten ze gemarineerd schapenvlees en rijden ze door de Woestijn. De grens over naar Pakistan geeft nogal wat gedoe, maar eenmaal daar verliezen ze hun hart aan de Oriënt. In het toeristische India blijven ze ongeveer drie weken, dan volgt de overtocht per vliegtuig naar Maleisië. De tijgerbus reist hen overzee vooruit.

Eenmaal in Thailand zijn ze populairder dan ooit op social media. Op de Bangkok Motor Show krijgt de bus een ereplekje. In China raakt het geld op en moeten Martin en Sarah van het thuisfront lenen: de diesel en kosten van het busje worden hoger.

Na 241 dagen en 45.508 kilometer arriveren Sarah en Martin weer in Duitsland. Heel wat geld lichter, flink wat ervaringen rijker. Wil je alles lezen over de wereldreis van Martin en Sarah? Je leest ze in de avonturenspecial van ons magazine, ACSI FreeLife 7-2015.

bestel magazine

Zelf een avontuurlijke trip gemaakt? Laat het ons weten! Wij lezen graag wat jullie hebben meegemaakt tijdens vakanties met caravan, camper of vouwwagen (ook als je wat minder kilometers hebt gemaakt dan deze twee avonturiers).

Praat mee

Praat mee: Wereldreis per camper

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation