ACSI FreeLife

Menu

Wereldreis op de fiets

Je kunt je fiets natuurlijk meenemen op kampeervakantie. Of je draait het eens om, net zoals Hera van Willick. Deze dertigjarige neemt haar kampeermiddel mee op de fiets, en reist zo de hele wereld over.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Eind mei staat er weer een reis op de planning. Een echt plan heeft Hera van Willick nog niet. Vast staat wel dat in ieder geval haar fiets, tent, slaapmatje en kookgerei meegaan, en dat IJsland, Alaska, Canada en de VS op de planning staan.

Extreme reis

En dan? Dat weet ze nog niet. Toch blaakt ze van het zelfvertrouwen. Het is dan ook niet voor het eerst dat de Tilburgse huis en haard voor een langere periode verlaat. Op haar negentiende ging ze voor het eerst. Op de fiets van haar moeder en met een oude landkaart van zolder vertrok ze naar Duitsland. Ze bleef ‘maar’ twee weken weg. Haar laatste reis pakte wat extremer uit. In 415 dagen reisde ze door maar liefst 28 landen.

“Het is de volledige onafhankelijkheid van andere mensen, van openbaar vervoer, van een machine of benzine”, antwoordt ze op de vraag waarom ze voor deze radicale fietsvakanties kiest. “Het tempo is fijn, en je staat in direct contact met de natuur. Wind, regen of zon: je voelt alles. Een heerlijk gevoel van vrijheid.”

Gevoel van vrijheid

Het is de reden dat ze graag fietst, maar ook de reden dat ze tijdens deze fietsreizen het liefst kampeert. “Ik houd van het buiten zijn. Dat er geen gebouw om je heen staat, maar een doek. Dat je de regen en de vogels hoort.” Ze kampeert meestal niet op een camping, maar ergens op een veldje bij een boer. Of ze belt bij mensen aan met de vraag of ze in hun tuin mag kamperen.
En dat zorgt voor bijzondere ervaringen.

Ben je benieuwd naar het verhaal van Hera? Lees dan ons magazine, ACSI FreeLife 3-2016. Fietsliefhebbers kunnen bij deze editie hun hart ophalen: je leest allerlei mooie verhalen in onze fietsspecial. Je bestelt ons magazine gemakkelijk online. Je leest Hera’s bijzondere avonturen op haar blog.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Wereldreis op de fiets

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation