ACSI FreeLife

Menu

Welke teams gaan mee met de TestTour 2019?

testtour Twee weken het avontuurlijke Wallonië ontdekken of twee weken langs de meest prominente Hanzesteden trekken. En dat met een spiksplinternieuwe caravan of camper. Dat staat de deelnemers aan de ACSI FreeLife TestTour 2019 te wachten. Na honderden aanmeldingen te hebben bekeken, werden woensdag 26 juni twaalf teams uitgenodigd op het kantoor van ACSI om zich te presenteren.

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
Selectieavond

De vier teams die op reis gaan worden onderverdeeld in Levensgenieters, Cultuurliefhebbers, Actievelingen en Gezinskampeerders. Na twee succesvolle edities in 2017 (Piëmont) en 2018 (Catalonië) blijven we deze keer dichter bij huis. De bestemmingen van dit jaar: Nederland, Duitsland en België. De TestTour zal plaatsvinden in augustus en september.

Wallonië en de Hanzesteden

De testteams Actievelingen en Gezinskampeerders reizen met een caravan naar Wallonië. In de prachtige natuur van de Ardennen en de Oostkantons kan er heerlijk gewandeld, gefietst en gekanood worden. De vele kastelen en charmante dorpen zijn historisch erg interessant. En met een rijke culinaire achtergrond (trappistenbier, kaasjes, chocola, wafels, wijn en nog veel meer) heeft Wallonië genoeg in huis om de teams de hele reis zoet te houden.

De testteams Levensgenieters en Cultuurliefhebbers gaan deze editie op de historische toer. Zij stappen in een camper om enkele Nederlandse en Duitse Hanzesteden te bezoeken. Hier is het rijke handelsverleden nog altijd goed zichtbaar. Fraaie, statige gebouwen staan er nog altijd fier overeind. En daar zijn tegenwoordig ook hippe winkels en koffietentjes gevestigd. Met een Hanzestad heb je overigens de garantie dat er een rivier langs de stad stroomt. Heerlijk om aan het water te zitten met een wijntje.

Twaalf geselecteerde teams

Tijdens de selectieavond mochten twaalf teams zichzelf presenteren om zo kans te maken op deelname aan de TestTour. Daarvoor hadden zich op het kantoor van kampeerspecialist ACSI in Andelst ook alle partners van de TestTour verzameld. Voor de caravans is dat de Erwin Hymer Group, die de caravanmerken Dethleffs en Eriba en de campermerken Bürstner en LMC vertegenwoordigt. Enkele vertegenwoordigers van de toeristische regio’s Visit Hanzesteden en Wallonië België Toerisme waren uiteraard ook aanwezig.

Hapje en drankje

Na een kort welkomstwoord was het tijd om even bij te komen met een drankje. Met soep en diverse broodjes (ook met Nutella!) was er voor jong en oud genoeg keuze. Daarna was het tijd om te kijken en luisteren naar de korte presentaties van de partners. Met filmpjes over Wallonië en de Hanzesteden kwamen de kandidaten al aardig in de stemming. Maar toen moest het allemaal nog beginnen …

Speeddaten

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de avond was het speeddaten. Enkele medewerkers van ACSI en de aanwezige partners kregen elke vier minuten een ander team op bezoek. Tijdens deze sessies werden de kandidaten stevig ‘ondervraagd’. Niet alleen was er interesse in de kampeerervaringen van de kandidaten, ook kwamen er persoonlijke onderwerpen aan bod. Want het is toch altijd leuk om te horen of iemand een ochtend- of avondmens is en wat iemands favoriete maand is.

Een kijkje in de caravan

Terwijl de helft van de teams letterlijk en figuurlijk zat te zweten tijdens de speeddates, mochten de andere teams buiten een kijkje nemen in een van de caravans waarmee de Actievelingen en de Gezinskampeerders waarschijnlijk op pad gaan. Deze Dethleffs C’Go zorgde voor blije gezichten bij de kandidaten. Welke kampeermiddelen er precies meegaan, blijft nog even een verrassing.

Juryberaad

De avond werd afgesloten met een laatste drankje, waarna de deelnemers met een goedgevulde goodiebag hun auto instapten. Daarna was het aan de jury, bestaande uit de vertegenwoordigers van de vier partijen (ACSI, Visit Hanzesteden, Wallonië België Toerisme en de Erwin Hymer Groep Nederland) om zich te buigen over de kandidaten. Na een uitgebreid overleg zijn er uiteindelijk vier teams overgebleven.

Bekendmaking winnaars

Wil jij weten wie uiteindelijk meegaan tijdens de ACSI FreeLife TestTour 2019? Woensdag 3 juli maken we de vier testteams op deze website bekend.

Praat mee

Praat mee: Welke teams gaan mee met de TestTour 2019?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht