ACSI FreeLife

Menu

Wandelen door de mooiste gebieden van Europa

ACSI wandelt FL logoIn veel gevallen vind je in de buurt van de camping mooie wandelroutes door de natuur, door de stad of langs het water. Maar waar in Europa liggen de routes die je echt eens moet lopen? En waar kun dan kamperen? We hebben drie mooie wandelingen voor je uitgezocht.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
header West Highland Way

West Highland Way – Schotland

De ruige Schotse Hooglanden zijn een echte must see voor de fanatieke wandelaar. Dit natuurgebied, boordevol spiegelende meren, ruwe bergpartijen en groene valleien die door gletsjers zijn uitgesleten, is een lust voor het oog. De West Highland Way leidt je vanaf Milngavie (ten noorden van Glasgow) naar Fort William. De totale tocht behelst 155 km, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een gedeelte ervan af te leggen.

De route gaat onder meer langs Balmaha en Loch Lomond om vervolgens met wat klimmen en dalen bij Tyndrum uit te komen. Eindbestemming is Fort William, een van de mooiste dorpjes van Schotland. En voor de liefhebbers: vanaf hier kun je met de Harry Pottertrein naar Mallaig!

Campings in de buurt van de route:

Cashel Camping and Caravan Park, Lomond Woods Holiday Park, Cobleland Camping & Caravanning Site.

Tour du Mont Blanc

De hoogste pieken, de diepste valleien, je ziet ze in de Alpen. Al helemaal als je (een gedeelte van) de Tour de Mont Blanc loopt! Tijdens je wandeltocht verveeld het uitzicht nooit. Gedurende de tocht wandel je zowel door de Italiaanse, als de Zwitserse en Franse Alpen. Drie vliegen in één klap dus. Onderweg kom je lieflijke en pittoreske dorpjes tegen en ook de imposante bergtoppen zullen niet ontbreken. Zoals de naam al doet vermoeden, is de Tour de Mont Blanc te wandelen in een rondje. Er zijn meerdere opstappunten, zoals Les Houches of Les Contamines-Montjoie.

Campings in de buurt van de route:

Camping Monte Bianco ‘La Sorgente’, Camping Nature & Lodge Les Dômes de Miage, Camping Le Pontet.

Muur van Hadrianus

Wandelen combineren met geschiedenis? Ga naar het noorden van Engeland en wandel over het pad dat langs de Muur van Hadrianus ligt. Deze muur is ooit door de Romeinen gebouwd om hun noordwestelijke grens mee af te bakenen. Loop je het complete pad uit, dan wandel je zo’n 135 kilometer en doorkruis je het land. Onderweg kom je veel UNESCO-erfgoed tegen.

Startpunt van de route is Newcastle, een bruisende stad aan de oostkust van Engeland. Bezoek hier onder andere het imponerende kasteel, het karakteristieke stadscentrum en een van de vele musea. Eindpunt is het inspirerende stadje Carlisle, dat bijna tegen de westkust van Engeland aanligt, bekend van het Carlisle Castle en de grote stadspoorten.

Campings in de buurt van de route:

Byreside Caravan Site, Camping Herding Hill Farm, Braids Caravan Park.

Wat is jouw favoriete wandelroute? Laat het ons weten door een reactie achter te laten.

Praat mee

Praat mee: Wandelen door de mooiste gebieden van Europa

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht