ACSI FreeLife

Menu

Waar winterkampeer jij?

De herfst is nog niet eens goed en wel begonnen of we plannen onze wintersport al. Steeds meer kampeerders kiezen er voor met kampeermiddel en al de sneeuw op te zoeken. De eerste belangrijke keuze: waar gaat de reis heen?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
13
13
ReactiesPraat mee
100864 cp Tirol Camp 1

In de winterkampeerspecial in ACSI FreeLife 7-2016 lees je alles over hoe je goed voorbereid op wintervakantie gaat. Uiteraard moet je een kampeermiddel hebben dat hier tegen kan. Heb je dit niet? Ook dan is winterkamperen niet onmogelijk. Er zijn allerlei manieren om je kampeermiddel sneeuwklaar te maken.

Faciliteiten voor winterkampeerders

Veel bestemmingen zijn ook helemaal ingericht op winterkampeerders. Zo heb je campings waar een speciaal gasnet is aangelegd waarop je direct aan kunt sluiten. En er zijn sneeuwvoertuigen aanwezig die je naar je plek slepen.

Wat helemaal fijn is: in je kampeermiddel heb je natuurlijk wat minder ruimte in de winter wanneer het buiten koud is. Speciaal om dit te compenseren hebben veel wintercampings een grote binnenruimte beschikbaar voor hun gasten. Daar kun je na het skieen samenkomen om een spelletje te spelen, een biertje te drinken en ervaringen uit te wisselen.

Ook zijn er vaak droogruimtes aanwezig voor ski’s en jassen. En zeg nou zelf, hoe fantastisch is het wel niet als je met je kampeermiddel direct aan de piste staat en direct uit je bed de latten op springt en de afdaling inzet? Bestel hier het nieuwste nummer van ACSI FreeLife magazine en lees alles over winterkamperen.

Bestemming gevonden

We zijn benieuwd waar jij heen gaat op wintersportvakantie. Kies je voor het dichtbijgelegen Duitsland? Het après-skiparadijs Oostenrijk? Het mondaine Zwitserland? Of kies je voor de lange route en de goede pistes van Frankrijk of Italië? Laat het ons weten!

Praat mee

 1. R

  Wij kamperen al zeker 15 jaar in Lenk im Simmental. Mooie camping op 5 minuten lopen van het dorp met prima winkels. Verder een prachtige omgeving .

  Reageer
  0
  0
 2. A

  Wij gaan met alleen de auto naar het Sauerland.
  Ooit 1 keer met de caravan geweest naar Oostenrijk: nooit meer. Let wel het was een geweldig leuke vakantie, doordat we alleen maar mooi weer hadden. Moet er niet aan denken dat ik sneeuw zou hebben onderweg. Voor die ene week alles overhoop halen, alles nat en vies. Kost ook 2 extra dagen reizen. Ik weet dat veel wintersport campings veel faciliteiten bieden, maar voor de goedkoopte hoef je het ook al niet te doen. Ieder zijn ding he.

  Reageer
  0
  0
 3. IH
  Izak van Hennik

  Wij camperen al 23 jaar in de winter op camping Schlosberg Itter in Tirol.
  Een fijne en zeer nette camping met alle gemakken voor de wintersporter.

  Reageer
  0
  0
 4. GS
  Gerard Schaap

  Al heb óók ik niet bij U op school gezeten, toch een antwoord aan U. Ik ga 5 maanden lekker van de zon genieten aan de Costa del Sol in Spanje.

  Reageer
  0
  0
 5. JH
  Jack Hovingh

  Wij gaan al jaren naar camping Isarhorn in Mittenwald.
  Gratis langlaufparcoursen in de omtrek.
  Met erg veel wandelpaden v.a. de camping

  Reageer
  0
  0
 6. B

  Waar kampeert U. Ik heb niet met je op school gezeten.

  Reageer
  0
  0
 7. AS
  Arie Strijker

  Ik ga lekker naar het ziekenhuis en in de winter 3 maanden
  Revalideren.

  Reageer
  0
  0
 8. L

  Wij hebben met zwager, schoonzus en hun kinderen al 19 jaar een vaste plaats op camping in Winterberg. Lekker dichtbij, ook fijn zonder sneeuw en wat hebben we de faciliteiten zien verbeteren.

  Reageer
  0
  0
 9. TB
  Ton Bongers

  Wij gaan al jaren met ons gezin en vrienden naar Biberwier, Lermoos en Erhwald.
  Ook kun je naar de Zugspitze. Een geweldig en voor alle leeftijden boeiend gebied.

  Reageer
  0
  0
 10. M

  Wij gaan al jaren naar de Oosterijkse Zugspitsze heerlijk de hele maand Maart skien en vooral ook van het zonnetje genieten

  Reageer
  0
  0
 11. KK

  Wij maken van een camping in Nederland gebruik deze winter. Ook dáár kan je genieten van buiten zijn en allerlei leuke activiteiten doen. Stad of museumbezoek hoort daar bij.

  Reageer
  0
  0
 12. C

  Wij gaan na jaren wintersport nu heerlijk genieten van de winterzon in het zuiden van Spanje.

  Reageer
  0
  0
 13. RB
  Robert Bakker

  Wij gaan heerlijk van de zon genieten aan de Costa Blanca.
  Heerlijk genieten van de warmte en heerlijk eten met vrienden.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Waar winterkampeer jij?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht