ACSI FreeLife

Menu

Waar moet ik op letten bij een reisverzekering?

Kamperen is heerlijk onbevangen. Het enige dat telt is ontspannen en genieten van de vrijheid, natuur en de omgeving. Maar stel nou dat er door domme pech wat gebeurt met je auto of dat je je verstapt tijdens een bergwandeling? Dan is het toch fijn dat je die schade op je reisverzekering kunt verhalen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
reisverzekering

Er zijn reisverzekeringen in allerlei soorten en maten. Vooraf is het verstandig om eerst eens te bepalen wat je precies nodig hebt. Wat neem je bijvoorbeeld mee op vakantie? Zit daar dure apparatuur bij? Dat soort zaken bepalen uiteindelijk de reisverzekering die het beste bij jou past.

Voorwaarden

Bij elke reisverzekering is het verschillend wat binnen en wat buiten de dekking valt. Waar je in ieder geval vanuit kunt gaan is dat er altijd dekking is voor ‘ongewone kosten’, ook wel ‘buitengewone kosten’ genoemd. Tot deze groep behoren het verlies van je paspoort, bijzonder vervoer bij ziekte en het plotseling overlijden van een familielid.

Wil je meer verzekerd hebben dan alleen deze ongewone kosten, omdat je bijvoorbeeld gaat wintersporten en je sportspullen ook verzekerd wil hebben? Dat kan vaak tegen een hogere premie. Bij veel reisverzekeraars kun je medische kosten, bagage en vervangend vervoer laten meeverzekeren.

Ben je van plan te gaan duiken of een andere sport te gaan beoefenen? Dan is het verstandig om niet alleen eigen medische kosten te laten verzekeren, maar ook bijvoorbeeld mogelijke schade aan je uitrusting te dekken. Check van tevoren wat je eigen zorgverzekeraar aan dekking biedt in het buitenland voordat je hier een extra verzekering voor afsluit.

Kortlopend vs. doorlopend

Reisverzekeringen zijn er in twee vormen. Enerzijds heb je de kortlopende reisverzekering. Deze verzekering sluit je af voor de tijd dat je op vakantie bent. Aan de verzekeraar geef je een vertrek- en terugkomdatum door. Anderzijds heb je de doorlopende reisverzekering. Ga je meerdere keer per jaar op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering handig en voordeliger. Let op: met de doorlopende reisverzekering kun je een maximaal dagen per jaar op vakantie.

Caravanreisverzekering

Er zit vaak een overlap tussen de caravanverzekering en reisverzekering. Met de ACSI Caravanreisverzekering voorkom je dubbele dekking! De verzekering is ontwikkeld samen met Europeesche verzekeringen. Je bent niet alleen verzekerd tegen diefstal, brand en schade door anderen, maar je hebt ook direct een doorlopende reisverzekering afgesloten.

Praat mee

Praat mee: Waar moet ik op letten bij een reisverzekering?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht