ACSI FreeLife

Menu

Alles over voortenten

Alles over voortentenOp zoek naar een voortent? Waar moet je beginnen? ACSI FreeLife geeft je tips én de mogelijkheid om je eigen voortentprofiel samen te stellen!

Als aanvulling op de Voortentenspecial uit het juni/juli nummer van ACSI FreeLife magazine vind je hier een printbare versie van ‘Mijn voortentprofiel’. Daarnaast hebben we de informatie over voortenten uit het FreeLife oktober/november nummer voor je op een rij gezet. Allereerst de tips voor het kopen van een voortent samengevat.

6 Tips voor het kopen van een voortent

  1. Vraag jezelf af wat je met je voortent gaat doen. Wil je een seizoensplaats of ga je rondreizen?
  2. Heb je een caravan of een camper? Voor een camper zijn er luifels, deeltenten of ‘drive-aways’.
  3. Bepaal de omloopmaat van je caravan door de lengte te meten vanaf de grond, door de caravanrail, tot op de grond aan de andere kant.
  4. Bekijk hoeveel mensen er in de voortent moeten kunnen leven. In sommige voortenten kun je namelijk een aparte slaapkamer creëren. Ook heb je voortenten waaraan je een uitbouw kunt bevestigen. Vergeet niet een grondzeil erbij te kopen als de voortent ook als slaapruimte wordt gebruikt.
  5. Bedenk vooraf wat je wilt uitgeven. Dikker doek is duurder, maar dunner doek slijt sneller.
  6. Hou er rekening mee dat als je in de winter de voortent wilt gebruiken er ook pvc op het dak moet zitten. Dit houdt kou en vocht het beste op afstand. Regelmatig ventileren is dan belangrijk.

In de Voortentspecial uit het juni/juli nummer van ACSI FreeLife interviewt redacteur Natascha Mijnhart verkoopadviseur Eric van Ooijen van Erica Recreatie in Zeist. In het interview gaat zij nog dieper in op de belangrijkste kenmerken. Je eigen Voortentprofiel stel je hier samen.

In het juni/juli nummer van ACSI FreeLife zet redacteur Natascha Mijnhart alle nieuwe voortenten voor caravans en campers op een rij. Vanuit de special verwijst ze bij een aantal artikelen naar nieuws wat we in de special Nieuws 2014 (ACSI FreeLife oktober/november 2013) hebben besproken. Dit nieuws hebben we nu op de website geplaatst. Zo krijg je een compleet beeld van de mogelijkheden!

De voortenten van Doréma

De voortenten van Isabella

De voortenten van Holtkamper

De voortenten van Brand

De voortenten van Walker