ACSI FreeLife

Menu

Veilig-op-weg apps

De meeste Nederlanders reizen naar hun vakantiebestemming met de auto. ACSI FreeLife selecteerde enkele handige, veilig-op-weg apps voor vakantiegangers voor onderweg in de auto.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

App: Goodyear Road Safety

Wat is de maximumsnelheid in Spanje? Hoe kan ik mijn caravan het beste beladen? Hoe vermijd ik aquaplaning? Wie moet ik in mijn vakantieland bellen in geval van nood? Deze Engelstalige app biedt hulp als je op vakantie gaat. Belangrijke informatie over 25 Europese landen zijn opgenomen in deze app, zoals de lokale verkeersregels en noodnummers. Allerlei tips en suggesties zijn op een rijtje gezet die vragen zoals die hierboven beantwoorden. Er is een checklist voor het pakken van je bagage en, voor wat ontspanning onderweg, een grappige én leerzame verkeersbordenquiz.

Bij deze app is een internetverbinding niet nodig. Nadat je thuis de app hebt gedownload, kan je de complete inhoud en alle functies op elk gewenst moment en overal gratis gebruiken. Relevante links naar bijvoorbeeld automobielorganisaties zijn ook onderdeel van de app. De Goodyear Road Safety-app is gratis te downloaden in iTunes en Google Play.

App: Slow Down

Wie kent het niet, onderweg in de auto klinkt de muziek zo opzwepend dat je plotseling te hard blijkt te rijden. De app Slow Down is bedoeld om je veiliger te laten rijden als je door je muziek dreigt te worden afgeleid. Je speelt met deze app je lievelingsmuziek af. Als je harder rijdt dan de maximum toegestane snelheid, wordt de muziek vertraagd afgespeeld. De muziek stopt zelfs als je meer dan tien kilometer per uur te hard rijdt. Als je je weer aan de snelheid houdt, klinkt de muziek weer zoals normaal. Gratis verkrijgbaar voor iPhones.

Apps: Speedometer en SpeedView

Voor alle snelheidsduivels en mensen die zich bewuster willen zijn van hun rijgedrag zijn er twee snelheidsmeet-apps: de Speedometer Speed Box voor je iPhone en de SpeedView GPS Speedometer voor Android. Beide apps meten je huidige snelheid in kilometers, mijlen en knopen per uur. Je gemiddelde snelheid, afstand, rijtijd, richting en hoogte worden bijgehouden. De lokale maximum snelheid wordt vermeld en er klinkt een waarschuwingssignaal als je te hard rijdt. Je kunt ook je exacte GPS-locatie opvragen en eventueel aan iemand doorsturen.

Ken jij een andere handige app? Laat dan een reactie achter!

Praat mee

Praat mee: Veilig-op-weg apps

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation