ACSI FreeLife

Menu

Veel bezoek Kampeer & Caravan Jaarbeurs

De volledig vernieuwde Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2014 mag de boeken in als een zeer succesvolle editie en is daarmee een startschot voor Oktober Kampeermaand.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2014

Dat kampeerders het nieuwe concept in groten getale omarmden, blijkt uit het flinke bezoekersaantal en de waarderingscijfers van zowel bezoekers als exposanten. De beurs vierde alweer zijn vijftigste verjaardag, maar is overduidelijk springlevend.

Rapportcijfers

Van woensdag 8 oktober tot en met zondag 12 oktober konden kampeerliefhebbers hun hart ophalen tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2014 in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens de jubileumeditie stond het typische gevoel van kamperen centraal en dat bleek erg in trek bij de bezoekers.

Maar liefst 35.325 kampeerders (of aspiranten) kwamen naar de Jaarbeurs om dat gevoel te ervaren, het nieuwste aanbod te ontdekken en/of meer informatie over de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden op kampeergebied in te winnen. Dat het overgrote merendeel daarin goed slaagde, wijst het rapportcijfer van 7,2 uit. Gemiddeld bleven bezoekers 4 uur en 18 minuten op de beurs.

Exposanten konden de nieuwe opzet ook waarderen en gaven de beurs een 7,6. De top vijf van bezochte activiteiten, inclusief rapportcijfer, ziet er als volgt uit:

  1. Tentoonstelling 100 jaar kamperen: 7,5
  2. Buscamperplein: 7,5
  3. Fietsparcours: 7,5
  4. All you need is love caravan: 7,5
  5. Hoe kampeer jij over 100 jaar?: 7,3

Nieuwe bezoekers

Bovendien trok de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2014 ook nieuwe bezoekers; een kwart van het totale aantal was er voor het eerst. Bijna alle bezoekers bezitten al een kampeermiddel (92%), waarvan 65% een caravan, 22% een camper, 5% een vouwwagen/tenttrailer en 7% een tent. Die laatste groep werd dit jaar ook bediend, met de toevoeging van tenten aan het assortiment.

Ondanks het hoge aantal eigenaars kwam 31% van de bezoekers toch met globale aankoopplannen naar de beurs. 22% van de bezoekers deed ook daadwerkelijk een aankoop of bestelling bij een van de exposanten. Bijna een kwart (24%) kreeg nieuwe of aanvullende aankoopplannen na het bezoek aan de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2014.

Dealershowrooms

Dat treft, want tijdens Oktober Kampeermaand krijgt de beurs een verlengstuk in de vorm van verruimde openingstijden bij dealershowrooms in heel het land. Dan zijn er tal van acties betreffende nieuwe en gebruikte caravans, campers, vouwwagens en (voor)tenten.

Dus kampeerders die geïnspireerd zijn tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs kunnen nog een bezoek brengen aan een showroom in de buurt. Meer informatie is te vinden via KampeerEnCaravan.nl.

Sfeerimpressie

Voor het december/januari nummer van ACSI FreeLife magazine stellen we een sfeerimpressie samen van wat er op de beurs zoal te zien was. Binnenkort is het nummer op onze website te bestellen. Vanaf 13 november ligt het in de boekhandel.

Praat mee

Praat mee: Veel bezoek Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht